Startlaphoz Csatlakozz!

Az osztrákok törvényileg nehezítik a külföldiek munkavállalását

Unió: Ausztria ne korlátozza a külföldi síoktatókat!

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. július 14. hétfő, 10:38

 Az Európai Unió felszólította Ausztriát, hogy jogszabályait hozza szinkronba az uniós alapelvekkel, vagyis biztosítsa a munkavállalók szabad munkáját. Ezúttal az unióból érkező síoktatók miatt, akiket két tartományban (Tirol és Stájerország) ér negatív megkülönböztetés – olvasható a sielok.hu oldalán.


   A figyelmeztetést ugyan Ausztria kapta, de igazából csak két tartományból érkezett olyan panasz, amely azt igazolja, hogy az osztrákok törvényileg is nehezítik a külföldi (pontosabban az uniós országokból érkező) síoktatók munkavállalását. A múlt hét csütörtökön közzétett hirdetmény a többi tartományban nem találtak kivetni valót.
 
   Tirollal kapcsolatban az a legfontosabb kifogás, hogy a külföldi (uniós) síoktatók ugyan szabadon dolgozhatnak és oktathatnak, de csak a Tirolon kívüli vendégeket. A jelenlegi rendelkezés szerint tiroli (helyi) tanítványokat külföldi oktatók nem taníthatnak.
 
   Szintén kifogást emeltek a stájer törvények ellen. Itt az a kifogás, hogy Stájerország nem ismeri el a speciális uniós bizonyítványokat (pl. telemark oktató, mozgássérültek oktatója vagy sífutás-oktató). Hiába van az uniós oktatónak ilyen speciális jellegű képesítése, addig őket sem taníthatja, amíg nem rendelkezik általános síoktatói végzettséggel.
 
   Az Európai Unió két hónapot adott az osztrákoknak a szabályok harmonizációjára. Amennyiben ez nem történik meg, akkor az ügyet az Európai Bíróság elé viszik.

Forrás: sielok.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Unió: Ausztria ne korlátozza a külföldi síoktatókat!.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector