Startlaphoz Csatlakozz!

Nehezítheti a kollégákkal egyenlő módon való részvételt a munkában

Fogyatékkal felérő hátrány lehet a kövérség

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. július 19. szombat, 16:21
 
 Hátrányos helyzetnek tekinthető a kóros elhízás, hogy ha a túlsúlyos személy számára nehezíti a munkában való részvételt kollégáival egyenlő módon - mondta ki az Európai Unió Bírósága, melyről a hir24.hu is beszámolt.

   A luxemburgi székhelyű testület annak a dán gyermekgondozónak az ügyében foglalt állást, akit azért bocsátottak el, mert 160 kilogrammnál nagyobb testsúlya és 54-es testtömegindexe (BMI) miatt elhízottnak ítélték.
 
   Karen Kaltoft gyermekgondozó azért fordult a bírósághoz, hogy munkaadója, az önkormányzat kártalanítsa őt. A dán bíróság ekkor megkérdezte az Európai Bíróságot, hogy az európai jog tiltja-e a túlsúlyon alapuló diszkriminációt, és az elhízás tekinthető-e fogyatéknak.
 
   Niilo Jaaskinen főtanácsnok döntésében hangsúlyozta, hogy az uniós jog nem tartalmazza az elhízás miatti diszkrimináció tilalmát. Úgy vélte azonban, "az elhízás hátrányos helyzetet jelenthet, ha olyan fokú, hogy egyértelműen megnehezíti a munkavégzést".
 
   Csak a szélsőséges, 40 BMI fölötti elhízás korlátozhatja úgy a személyt, hogy az már fogyatékkal felérő hátrány lehet - pontosította a főtanácsnok. Az adott ország igazságszolgáltatásának feladata, hogy megállapítsa, a panaszosra illik-e ez a meghatározás.
 
Forrás: hir24.hu
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Fogyatékkal felérő hátrány lehet a kövérség.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector