Startlaphoz Csatlakozz!

LIGA Szakszervezetek: „A munkáért!”

Reklámkampánnyal a kollektív szerződésekért

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. július 21. hétfő, 13:33

A LIGA Szakszervezetek „A munkáért!” elnevezésű projektje a munkahelyeken kívül a médiában is kampányol a kollektív szerződések bevezetéséért. Az Európai Unió támogatásával megvalósult kezdeményezésben TV és rádió csatornákon, valamint online és nyomtatott sajtóban jelentek meg reklámok – írja az mmonline.hu.

    A hirdetések célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a magyar munkahelyekre jellemző alacsony szakszervezeti szervezettségből is fakadó gyakori munkajogi ellentmondásokra, szakszervezet alapításra és ezen keresztül a munkabékét hosszút távon garantáló kollektív szerződések kötésére ösztönözzön.
 
   A kampány hazai és nemzetközi szakmai elismeréseket kapott: a Hipnózis reklámversenyen, illetve a Kelet-közép európai régió legrangosabb reklámfesztiválján, a Prague International Advertising Festival-on (PIAF) egyaránt shortlistre jutott. A kampány ügynökségei az Urban Communications és a White Rabbit.
 
   Az integrált reklámkampányról Fiedler Péter, a LIGA Szakszervezetek kommunikációs vezetője elmondta: „A kreatív koncepció irányát tudatosan szabtuk meg: a munkahelyeken uralkodó kiszolgáltatottság és az abból fakadó jogsértések általánosak. Ez ellen ugyanakkor tudunk tenni: a szakszervezetek képesek megvédeni a munkavállalókat a törvénytelenségektől, a munkáltatókat pedig a kiszámíthatatlanságtól. Az első lépés persze a felismerés: mindkét oldalnak érdeke megszabadulni a törvénytelenségektől: a zsebbe fizetéstől, az „ingyen” túlóráktól és a többi, általános jogsértéstől. A társadalmi célú reklámok erőteljesen támogatták a LIGA megyei tanácsadóinak a munkáját. A kampány időszakaiban érezhetően több közvetlen megkeresés érkezett, ahol a munkavállalók konkrét problémákkal fordultak a kollégákhoz. Így sikerült több céghez eljutni, ahol az egyeztetések után lehetőség nyílt a kollektív szerződéssel kapcsolatos tárgyalások megkezdésére, illetve annak előfeltételeként a szakszervezet megalapítására ott, ahol az addig nem létezett.”
 
   A hirdetések „Tisztítsuk meg munkahelyeinket a törvénytelenség mocskától” címmel futottak az M1-en, a TV2-n, a Duna TV-n, a Kossuth Rádióban, a Petőfi Rádióban és a Klubrádióban, a Blikkben és a Metropolban, az Index.hu-n, valamint az origo.hu-n.

Forrás: mmonline.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Reklámkampánnyal a kollektív szerződésekért.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector