Startlaphoz Csatlakozz!

30 százalékkal kevesebb ellenőrzést végeznek a felügyelők

VDSZ: nem kedvez a munkabiztonságnak a munkavédelmi felügyelet integrálása

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. július 21. hétfő, 14:26

Nem kedvez a munkabiztonságnak a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezetének (VDSZ) elnöke szerint, hogy az önálló munkavédelmi felügyelet kormányhivatalokba integrálása után 30 százalékkal kevesebb ellenőrzést végeznek a felügyelők.

    Székely Tamás hétfőn budapesti sajtótájékoztatóján kifejtette, attól tart, hogy a most bejelentett 110 milliárd forintos zárolás tovább rontja a helyzetet, mivel még kevesebb lehet a felügyelők és az ellenőrzések száma.

    A szakszervezet kampányt indít a munkabiztonság javításáért, minden olyan városban fórumot tartanak, ahol az ágazatba tartozó üzem működik - tette hozzá az elnök.

    Tavaly 17 361 ember sérült meg munkavégzés közben a hivatalos statisztika szerint, a számuk 2 százalékkal több volt, mint 2012-ben. Székely Tamást ezt figyelmeztetésnek tartotta, amit a kormánynak és a kormányhivataloknak is észre kell venniük.

    Arra a jelenségre hívta fel a figyelmet, hogy a kkv-knál legrosszabb a munkavédelem helyzete, ezek a cégek költenek legkevesebbet erre a célra. Miután a nagy - főleg multinacionális - cégek betartják az előírásokat, versenyhátrányba kerülnek.

    A munkahelyeken a dolgozók egy részét nem készítik fel a veszélyekre kellőképpen, de maguk is hibásak, amikor védőfelszerelés nélkül dolgoznak.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - VDSZ: nem kedvez a munkabiztonságnak a munkavédelmi felügyelet integrálása.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector