Startlaphoz Csatlakozz!

A heti munkaidő nem lépheti túl a 48 órát

Szabályozná a belvízi hajókon dolgozók munkaidejét az EU

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. július 21. hétfő, 16:20

A belvízi árufuvarozó és személyszállító hajókon dolgozók, a legénység és a kiszolgáló személyzet munkaidejének alapszintű szabályozására tett javaslatokat az Európai Bizottság.

    A tervezett szabályozás értelmében többek között a heti munkaidő nem lépheti túl a 48 órát, naponta minimum 10 óra pihenőidőt kapnának, és évi legalább négy hét fizetett szabadság járna a belvízi közlekedésben foglalkoztatottaknak - ismerteti a sajtóközlemény.

    A javaslatokat a belvízi árufuvarozási és személyszállítási szektorban dolgozó munkáltatók és munkavállalók közötti megegyezésre alapozta a bizottság és a jelenleg érvényes általános munkaidő irányelvet (2003/88/EK) egészítené ki, amely nem tartalmazza a belvízi utakon dolgozók munkaidejének szabályozását. A mostani javaslatok az irányelv módosításakor lépnének életbe.

    Andor László, az Európai Bizottság foglalkoztatásért, szociális ügyekért és társadalmi befogadásért felelős biztosa üdvözölte a javaslatokat: „A kezdeményezés a belvízi közlekedési szektorban dolgozóktól és munkaadóiktól származik és kiváló példája a sikeres társadalmi együttműködésnek”.

    Az Európai Tanácsnak még jóvá kell hagynia az irányelv módosítását, ami hozzájárul a szektorban dolgozó 31 ezer ember munkakörülményeinek javításához, továbbá kiegyenlítettebbek lesznek a piaci versenyfeltételek az itt tevékenykedő mintegy 9600 vállalkozás számára is - olvasható a közleményben.

    Az unióban mintegy 37 ezer kilométernyi belvízi közlekedési útvonal van, amely 20 tagállam területén oszlik el.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Szabályozná a belvízi hajókon dolgozók munkaidejét az EU.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector