Startlaphoz Csatlakozz!

A cég jelentős kormányzati támogatást kap

Nem írja elő az elbocsátási tilalmat a Magyar Telekomal kötött megállapodás?

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. július 27. vasárnap, 15:46

Nem írja elő a munkahelyek megtartását a Magyar Telekomnak a kormánnyal kötött partnerségi megállapodása. A német tulajdonú vállalat csütörtökön jelentett be tömeges létszámcsökkentést. Sajtóhírek szerint a cég jelentős kormányzati támogatást kap a következő években vállalt beruházásaihoz, az állami hozzájárulásnak pedig elvileg feltétele lenne az elbocsátási tilalom – írja a Magar Nemzet.

   Ötödöl a Magyar Telekom 2016-ig, a német többségi tulajdonban lévő távközlési cégnél minden ötödik dolgozónak új munkahely után kell néznie. „Összesen 1700 fő érintett a leépítésben, és az idei évről és a jövő évről beszélünk, tehát jövő év végéig fog 1700 fő távozni” – közölte a Magyar Telekom kommunikációs igazgatója. A vállalat az internetes ügyintézésre ösztönözné ügyfeleit a jövőben. „Ez nem egy fűnyíróelv szerint történő leépítés, sokkal inkább arról van szó, hogy egy olyan digitális vállalatot kívánunk építeni, amelyben ez a karcsú szervezet maximálisan ki tudja elégíteni az ügyfelek jelenlegi és jövőbeli igényeit” – tette hozzá Rózsa Iván.
 
   A Magyar Telekommal a kormány februárban partnerségi megállapodást kötött. A cég több száz milliárd forint beruházást vállalt azért, hogy 2018-ra minden magyar háztartásban legyen széles sávú internet. Az állami hozzájárulás 80 milliárd lenne a Portfólió.hu gazdasági portál értesülése szerint. A partnerségi megállapodás kitér ugyan a munkahelyekre, de azok megtartását nem írja elő, holott az feltétele az állami támogatásnak a külgazdasági miniszterhelyettes szerint: „amikor a kormány pénzügyi támogatást ad, akkor vállalniuk kell egy minimum ötéves fenntartási időszakot, ami azt jelenti, hogy abban az időszakban a munkahelyeket kötelesek megtartani.”
 
   Szijjártó Péter nem partnerségi, hanem stratégiai megállapodást kötött egy szintén német társasággal, a cég ipari automatizálással foglalkozik. A stratégiai megállapodásnak része a munkahelyek megtartása.
 
   „Folyamatosan azzal küzdünk, hogy nem tudjuk kielégíteni azt a hihetetlen mennyiségű termékigényt, ami kintről jön, és ez egy folyamatos fejlődést mutat nekünk” – közölte a Festo Kft ügyvezetője. A kft. új gyártócsarnoka jövő áprilisra készülhet el. „Jelenleg közel kilencszázan vagyunk és az új beruházással 170 új munkahely jön létre. Ez egy új csarnok, aminek most indul az építkezése és 2015 áprilisára szeretnénk befejezni” – tette hozzá Szövényi-Lux Márton.
 
   A külföldi beruházók állami támogatása egyébként júliustól megváltozott az európai uniós szabályozás megváltozása miatt.

Forrás: Magyar Nemzet

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Nem írja elő az elbocsátási tilalmat a Magyar Telekomal kötött megállapodás?.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector