Startlaphoz Csatlakozz!

A rezsiharc áldozatai a szolgáltatók munkavállalói

Székely Tamás: elbocsátások kezdődtek a rezsicsökkentés miatt

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. július 30. szerda, 15:41

A rezsicsökkentést okolta a közműszolgáltatóknál tapasztalt elbocsátások miatt a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ) elnöke szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.

    A rezsiharc áldozatai a szolgáltatók munkavállalói. Már megkezdődtek a költségcsökkentés miatti elbocsátások, az Égáz-Dégáz például 111 dolgozójától válik meg - mondta Székely Tamás. 

    A szolgáltatók megkezdték egyes funkcióik kiszervezését, ami újabb elbocsátással jár. További gond, hogy a beruházások elmaradása rontja a szolgáltatás színvonalát - tette hozzá az elnök. 

    Székely Tamás szerint a kormányzati kommunikáció a közvéleményt a szolgáltatók ellen hangolja, aminek következményeként romlott a lakosság fizetési fegyelme, és az emberek ellenségesen viselkednek a gázszolgáltatók munkatársaival szemben. 

    Amikor az állam többségi tulajdont szerez a gázszolgáltatókban, napirendre kerül a kollektív szerződések módosítása. Miután a jelenlegi szerződésekben a Munka törvénykönyvéhez képest többletjuttatások vannak, a szakszervezetek ragaszkodnak azok megőrzéséhez - tette hozzá.
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Székely Tamás: elbocsátások kezdődtek a rezsicsökkentés miatt.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector