Startlaphoz Csatlakozz!

Kevesen tudnak róla

Számos kedvezményt, támogatást kérhetnek a szülők

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. augusztus 31. vasárnap, 16:05


Az ingyenes tankönyvellátás és étkezés mellett több más kedvezményre is jogosult az a szülő, akinek nehézséget okoz a tanévkezdés. A Magyar Szülők Országos Egyesületének elnöke szerint azonban sokan nem is tudnak a lehetőségekről.

   Az önkormányzatoknak és az iskoláknak is kötelező írásos tájékoztatást adniuk arról, hogy milyen iskolakezdési támogatást kérhetnek a szülők a tanévkezdéskor - hívta fel a figyelmet a Magyar Szülők Országos Egyesületének elnöke. Keszei Sándor kiemelte: azok a szülők, akiknek gyermekei nem jogosultak az ingyenes tankönyvre, egy bizonyos jövedelemhatár alatt tankönyvtámogatást kérhetnek. Az ingyenességre jogosultakon kívül azok, akik egy kicsit magasabb jövedelemmel, a minimálbér másfélszeresével rendelkeznek, kérhetik az iskolát támogatás biztosításához - hangsúlyozta. Keszei Sándor kiemelte: erre akkor van lehetőség, ha az intézményfenntartónak marad pénze, de emellett a szülők a tanszerek, köztük például a tornafelszerelés beszerzéséhez is támogatást kérhetnek - tette hozzá az egyesület elnöke.

   A köznevelési törvény írja elő, hogy a tanuló, családja szociális helyzetétől függően, kérelmezheti, hogy ingyenes tanszerben (akár tornafelszerelésben) részesüljön, de azt is, hogy  a szülő részletben fizethessen - magyarázta.

   Ezt a kérelmet is az iskolában, az osztályfőnöknek vagy az iskolaigazgatónak kell beadni, és míg korábban az önkormányzatok anyagi lehetőségeik függvényében megelőlegezték a pénzt vagy ki is fizették, addig most ezt az intézményfenntartó központok intézik.

   Az iskolakezdést sok munkáltató is támogatja, többségük utalványos formában. Fontos tudni, hogy az utalványt a tanszerek és a ruhák beszerzése mellett a tankönyvcsomag kifizetésére is fel lehet használni. Az erről szóló internetes tájékoztató szerint ezt azonban csak a kijelölt postákon és a tankönyvellátó, úgynevezett Kello pontjain lehet megtenni.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Számos kedvezményt, támogatást kérhetnek a szülők.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector