Startlaphoz Csatlakozz!

A bérek emelésére, a mozgóbérek és a túlórák rendezésére van szükség

Hálapénz: rést kell ütni a rendszeren

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. szeptember 03. szerda, 11:56

Komplex intézkedési terv szükséges az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók elvándorlásának megakadályozására az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára szerint – írja a Népszabadság.

   Az elvándorlás megakadályozásában a kormánynak szorosan együtt kell működnie az egyetemekkel, az intézményekkel és az érdekképviseletekkel. Komplex intézkedési terv szükséges, amelybe beletartozik a bérek további emelése, a mozgóbérek és a túlórák rendezése – hangoztatta Zombor Gábor, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára az Egészségügy 5 dimenzióban címmel megrendezett konferencián.
 
   Hangsúlyozta: a magyar egészségügy számára az egyik legfontosabb érték a jól képzett orvos és szakdolgozó. Zombor Gábor közölte, hogy a rezidensképzést az egészségügyi kormányzat központilag kívánja megszervezni, és az ösztöndíjrendszert ki kívánja terjeszteni.
 
   A finanszírozásban azt tervezik, hogy a kórházi vezetőknek nagyobb szabadságot adnak. A működésben jelentős változások várhatók: átalakul a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet szervezete, működési profilja, és nagyobb önállóságot kapnak majd a kórházak vezetői – mondta Zombor Gábor, hozzátéve, hogy ezzel az ellátási felelősség is együtt jár.
 
  Közölte, a kórházak adósságát konszolidálják, és akkor majd „indul élesben a rendszer”. A konszolidáció az elképzelések szerint év végén, a jövő év elején zajlik majd le – tette hozzá. Elmondta tovább azt is, hogy a szakmák között kialakult rendkívüli eltéréseket csökkenteni szeretnék, hiszen mind a finanszírozásban, mind az ellátásban anomáliák vannak.
 
   A hálapénz visszaszorításában ugyanakkor támogatják a Magyar Rezidens Szövetség elképzeléseit, hogy elinduljon egy olyan folyamat, amely réseket üt a rendszeren. Kitért arra is, hogy változás várható a vidéki egészségügyi ellátórendszer színvonalában, hiszen az országban mintegy 340 milliárd forint összértékű beruházások zajlanak.
 
Forrás: Népszabadság

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Hálapénz: rést kell ütni a rendszeren.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector