Startlaphoz Csatlakozz!

Motiváltabbá teheti a dolgozókat

Heti egy nap távmunka csökkenti a stresszt

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. szeptember 04. csütörtök, 18:11

A távmunka motiváltabbá teheti a dolgozókat és csökkentheti a munkahelyi stresszt. Heti egy nap távol az iroda zajától előnyös lehet mind a munkaadó, mind a dolgozó számára. Mind a dolgozók, mind pedig a munkáltatók egyharmada egyetért abban, hogy ez jó lehetőség lenne, miközben a munkáltatók közel egynegyede gondolja úgy, hogy ehhez további adatbiztonsági és infrastrukturális fejlesztésekre van szükség.

   A folyamatos irodán kívüli munkavégzés azonban árt a csapatszellemnek és a dolgozók is elszigetelté válhatnak, ha nem kell rendszeresen bejárniuk egy munkahelyre.
 
   A Profession.hu előző két kutatása azt vizsgálta, mi lenne, ha a munkavállalók számára heti egy nap irodán kívüli munka engedélyezett lenne.
 
   A Profession.hu 3238 munkavállaló és 416 munkáltató megkérdezésével készült, távmunkával foglalkozó felméréséből látszik, hogy a munkaadók 26 százaléka gondolja jó ötletnek a heti egy nap irodán kívüli munkát.
 
   Vannak olyan kreatív gondolkodást, átszellemülést és csendet igénylő feladatok, amit a munkahelyi környezet és a többi munkatárs jelenléte kifejezetten hátráltat. Az otthon, egy kávézó vagy egy könyvtár nyújtotta változatos környezet és a rugalmas időbeosztás inspiráló, ami jobb teljesítményre sarkalja a dolgozókat.
 
   A munkavállalók közel egyharmada szintén nagyra értékelne egy napot az irodán kívül. Szerintük így csökkenne a monotonitás és sokkal motiváltabbak lennének az unalmasabb feladatok elvégzésében is. A dolgozók 29 százaléka úgy véli, hogy a közlekedéssel megspórolt idő elegendő lenne a lemaradások behozására és így jutna idő az adminisztrációra is.
 
   Amennyiben a távmunka intézményi keretei biztosítottak, nem kell szabadnapot kivenni, ha a villanyszerelő vagy a gázóra leolvasó miatt valakinek otthon kell lennie délelőtt, ez a megoldás mindkét félnek előnyös.
Régi beidegződés: jobb, ha mindenki kéznél van
 
  Amellett, hogy a heti egy nap távmunkának számos előnyét látják a munkaáltatók, majd egynegyedük gondolja úgy, hogy a megvalósítás előtt még vannak megoldásra váró feladatok, ilyen például az adatbiztonság, vagy a helyezettesítés.
 
  „Bár a cégek 46 százaléka állítja, hogy az informatikai biztonság mellett fontos szempont az is, hogy a dolgozók egy helyen legyenek elérhetők, ez csupán szemléletmód váltás és szervezés kérdése, pláne, ha heti egy munkanapról van szó. Az intenzív kapcsolattartáshoz rendelkezésre áll számos technikai lehetőség, amellyel költséghatékonyan áthidalható a távolság” - mondta Martis István, a Profession.hu állásportál vezetője.

„Összességében pozitív eredmény, hogy a vállalatok 24 százaléka véli úgy, hogy megfelelő informatikai háttérrel, és a munkakörök újragondolásával kivitelezhető lenne az irodán kívüli munka” - tette hozzá.

Firrás: profession.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Heti egy nap távmunka csökkenti a stresszt.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector