Startlaphoz Csatlakozz!

Sokkal inkább munkamániásak, mint idősebb kollégáik

Y generáció: mindent az előrelépésért?

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. szeptember 07. vasárnap, 09:56

Több tanulmány is kimutatta, hogy az Y generáció tagjai képesek feláldozni munkahelyi barátságaikat is az előmenetel érdekében, de egy friss kutatás szerint ezért még hazugságokra is mindenkinél jobban képesek – mutat rá a CNBC cikke, melyet a tozsdeforum.hu ismertetett.

Elismerés és karrier minden előtt
 
 Az Y generáció tagjai – saját bevallásuk szerint – képesek lennének mások munkáját kihasználni, hogy előrelépjenek a vállalati ranglétrán. Ezt ötször annyi fiatal mondta, mint a baby boom nemzedékhez tartozók – állítja a DDB marketingcég tanulmánya. Saját bevallásuk szerint sokkal inkább munkamániásak, mint idősebb kollégáik.
 
   A megállapítások igen eltérő magyarázatokat szülnek. Egyes szakértők azt állítják, hogy bizonyítja az Y generáció elismerés és siker iránti vágyát; míg mások szerint a nehéz munkaerő-piaci helyzetben létrejött egy érzéketlen réteg.
 
  Más tanulmányokból, amiket korábban végeztünk, tudjuk, hogy ez a nemzedék mindenkinél jobban hiszi, hogy joga van az előléptetéshez, mert különlegesebb, mint az X Generáció vagy a baby boom nemzedék – mondta Denise Delahorne a DDB chicagói irodájának stratégiai igazgatója. A vágy annyira erős az előrelépésre, hogy akár erkölcsileg megkérdőjelezhető vagy rossz dolgokat is megtennének érte.
 
Változtak a fiatalok?
 
   Ez a magyarázat azonban már nem állja meg teljesen a helyét Dan Schawbel, a Millenium Branding tanácsadó cég alapítója szerint. Azt állítja, hogy a fiatalabb nemzedék megtanulta az alázatot a gazdasági válság miatt. „Ezeket az érzéseket leküzdötték az amerikai fiatalok, hiszen egyre nehezebb volt munkát találni. Nem lehet pozíciókról álmodozni, miközben otthon ülsz – magyarázta Schawbel. Az Y generáció tagjai is felébredtek, a statisztikák szerint ugyanis 40 százalékos körükben a munkanélküliség.” A keményen dolgozó fiatalok már tudatában vannak annak, hogy sok korukbeli társuknak nincs munkahelye – erősítette meg Delahorne, és azt is elismerte, hogy lehetnek torzulások a felmérésben.
 
   Nagyon elgondolkodtató a szakértő szerint, hogy a mennyire tartod magad munkamániásnak kérdésnél szignifikáns különbség volt érzékelhető a generációk között. Az Y nemzedék 44 százaléka, az X nemzedék 41 százaléka és a baby boom nemzedék 35 százaléka tartja magát „munkaőrültnek”. Valószínűleg a fiatalabb nemzedék azt érti alatta, hogy sokat kell dolgozni, míg az idősebbek a munkakényszerként értelmezik ezt a kifejezést.
 
   Talán ezért van az, hogy a vállalatok inkább a keményen és sokat dolgozó fiatalokat keresik az idősebb nemzedék helyett – mondta Delahorne. Schawbel ezzel szemben azt állítja, hogy a cégvezetők valójában nem szeretik ezt a nemzedéket, mert rossz a munkaerkölcsük és az önzésükkel zavart keltenek a vállalati struktúrában.
Forrás: tozsdeforum.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Y generáció: mindent az előrelépésért?.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector