Startlaphoz Csatlakozz!

Húsz perc munkaközi szünetre jogosult a munkavállaló

A teakonyha: viharsarok a munkahelyen

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. szeptember 08. hétfő, 13:20

Egy ártatlan helyiség, amely szinte minden munkahelyen megtalálható, és amely mégis számos konfliktus forrása. Mennyi időt tölthetünk ott, mit és kivel ehetünk-ihatunk? Mi teszi a teakonyhát munkaügyi viharsarokká? – olvasható a munkajog.hu oldalán.

   A munka törvénykönyve szerint húsz perc munkaközi szünetre jogosult a munkavállaló, ha a beosztás szerinti napi munkaideje a hat órát meghaladja. Egy átlagos nyolc órás műszakra tehát igen rövid pihenőidő jut. Ahhoz, hogy ezt a munkavállaló valóban ki tudja használni nyugodt étkezésre, pihenésre, mindenképpen szükséges a munkahelyen könnyen elérhető, az étel hűtve tárolására, felmelegítésére, kulturált elfogyasztására alkalmas helyiséget biztosítani. Teakonyhára (vagy más hasonló helyiségre) tehát szükség van. Mégis, újra és újra meglepődöm, hogy a munkáltatók milyen sokszor mesélnek a teakonyhával kapcsolatos konfliktusokról. Nézzünk ezek közül pár, munkajogi tanulsággal is szolgáló esetet!
 
   A húsz perces szünet sokszor igen szűkös ahhoz, hogy a munkavállaló előkészüljön az étkezésre (megvegye vagy kicsomagolja, felmelegítse az ételt, kikészítse az evőeszközöket stb.), nyugodt tempóban táplálkozzon, és pár percet még ejtőzzön is utána. A rohamtempó helyett sokan a ráérős étkezést választják, ami viszont nem fér bele a húsz percbe. Márpedig, ha a munkavállaló a szünet után nem áll időben újból munkába, ez ugyanúgy a munkavégzési és rendelkezésre állási kötelezettség megsértése, mintha a műszak elejéről késne el. A szünetről későn visszaérkezőket ezért jogszerűen szankcionálhatja a munkáltató. Ennél gyümölcsözőbb megoldás lehet, ha a szünet idejét olyan mértékűre növelik, amely alatt kényelmesen tud étkezni a munkavállaló. Nincs akadálya ugyanis, hogy a felek húsz percnél hosszabb, de hatvan percet nem meghaladó munkaközi szünetben állapodjanak meg.
 
   Olykor persze a munkaközi szünet nem az egészséges étkezés időigénye miatt nyúlik hosszabbra az előírtnál. Az ebéd fölött ülve, a napi munkát megszakítva kitűnő lehetőség adódik a kollégákkal való kötetlen csevegésre (ki esett ki a héten a tehetségkutatóból, ki milyen receptet olvasott, már megint milyen frizurája volt G.-nek stb.). A teli hassal folytatott eszmecsere alatt a teakonyha könnyen klubszobává alakul. A helyzet jogi megítélése ugyanaz, mint az előbb: a munkavállalók az előírt időben nem végeznek munkát, illetve nem állnak a munkáltató rendelkezésére. Különösen érdemes odafigyelni ezekre az esetekre, ha az adott munkavállalói csoportban amúgy gyakori a rendkívüli munkaidő is. A diszkréten behúzott teakonyha ajtó mögül kiszűrődő traccsolás hangjai (részben) magyarázatát adhatják annak is, miért nem férnek bele a kollégák a rendes munkaidőbe. (Egész egyszerű magyarázat, még drága időgazdálkodás elemzés sem kell hozzá.)
 
   Nem közömbös az sem, mit eszik-iszik a munkavállaló a munkaközi szünetben, a munkáltató által biztosított helyen. Kézenfekvő példa az alkoholos italok fogyasztásának tilalma. Bármely munkáltató előírhatja, hogy a legcsekélyebb alkoholos állapotot sem tolerálja munkaidőben. Az viszont már kicsit bonyolítja a képet, ha ugyanennél a munkáltatónál rendszeresen tele van a hűtő a névnapi-szülinapi ünnepségekről megmaradt, bontott üvegekkel. Munkáltatói szempontból itt is (mint még oly sokszor) a következetesség a kifizetődő. Nem lenne szerencsés fordulat, ha az egy deci vörösbor elfogyasztása miatt elbocsátott munkavállaló könnyen bizonyítja, hogy rendszeresek voltak a munkaidőben tartott ünnepi koccintások, amelyek maradványai pár nap alatt közismerten „elpárologtak” a teakonyhából.
 
   Hallani olyan esetekről is, amikor az élelmiszeripari cég megtiltja más cégek termékeinek fogyasztását a munkahelyen. Véleményem szerint – ha csak valamilyen technológiai, élelmiszer-biztonsági ok ezt nem indokolja – erre nincs lehetőség. Nem a munkaviszonyra tartozó kérdés ugyanis, hogy a munkavállaló fogyasztóként egy konkurens cég termékéből vásárol, akkor sem, ha azt a munkáltatónál fogyasztja el. Hasonlóan, legfeljebb ajánlani lehet a könnyen emészthető, tápanyagban gazdag ételek fogyasztását. Nincs mód azonban eleve kitiltani a hazulról hozott pacalpörköltet a közös étkezőből arra hivatkozva, hogy a nehéz étel álmossá tesz. Más kérdés, hogy ha a teljesítményromlás tényleg bekövetkezik, az már szankcionálható.
 
   Ha a teakonyha munkajogi viharsarok, akkor a közös hűtő maga a Bermuda-háromszög. Ha tipikusan nem is a bíróságok előtt zajlanak, sokan tapasztalhattuk már, mennyi problémát okoznak a hűtőben hagyott uzsonnás csomagok körüli tulajdonjogi viták. Ismerős? A munkavállaló tévedésből (avagy az éhség nagy úr) más ebédjét (túró rudiját, narancsát) fogyasztja el. Hasonló helyzet, amikor a háziasabb kollégák időként kiselejtezik a hetek óta a hűtőben rekedt, gyanús önmozgást végző csomagokat. Ezekről aztán rendre kiderül, hogy tulajdonosuk még elfogyasztotta volna. Az összes hasonló esettel kapcsolatos aranyszabály: a munkavállalók hasonló egymás közti vitája (kárigénye) nem tartozik a munkáltatóra és nem is munkajogi kérdés. Humánpolitikai szempontból persze muszáj tenni valamit a probléma rendezésére, ha a munkavállalók nem találják fel magukat, és spontán nem jelennek meg a kajákon a tulajdonos nevét hirdető post-it cetlik.
 
Forrás: munkajog.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A teakonyha: viharsarok a munkahelyen.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector