Startlaphoz Csatlakozz!

EU-tanulmány

Melyik országban túlóráznak a legtöbbet?

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. szeptember 08. hétfő, 14:11

Az Európai Bizottság tanulmánya szerint a német munkavállalók végzik a legtöbb túlórát, többet, mint társaik az európai szomszédos országokban – olvasható a Világgazdaságban.

   Andor László EU-biztosnak a Die Welt című lapnak arról beszélt: az euróövezet egyetlen országában sincs akkora nagy különbség a szerződésben megállapított és a ténylegesen ledolgozott heti munkaidő között, mint Németországban.
 
   Az EU-tanulmány szerint Németországban a szerződéses heti munkaidő 37,7 óra, ténylegesen azonban a német munkavállalók hetente 40,5 órát dolgoznak. Ami nem jelenti azt, hogy a németek dolgoznak a legtovább is. Ugyanis statisztikai adatok szerint például a görögök heti munkaideje 44,1 óra, utána Ausztria következik 43,1 órával.
 
   Minden országnak megvannak a munkaidőt tekintve a maga sajátosságai - hangoztatta Andor. „Végeredménybenaz a fontos, hogy az ország versenyképes legyen és az EU munkidőre vonatkozó irányelveit betartsák. Németországban pedig általában ez történik.”

Forrás: Világgazdaság

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Melyik országban túlóráznak a legtöbbet?.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector