Startlaphoz Csatlakozz!

Nem volt egységes az eljárás tankerületi és országos viszonylatban

A PDSZ bírósághoz fordult a reprezentativitási jelentés ügyében

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. szeptember 10. szerda, 10:11

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) jogorvoslati kérelemmel fordult a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bírósághoz az Országos Reprezentativitást Megállapító Bizottság augusztus 27-ei - országos reprezentativitást megállapító - jelentése miatt.

    Mendrey László elnök az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írta: beadványukban arra kérik a bíróságot, hogy az általuk vélelmezett jogsértések miatt semmisítse meg a jelentést, és kötelezze új eljárás lebonyolítására a bizottságot.

    Az érdekvédő az MTI kérdésére azt mondta: nem azért tiltakoznak, mert nem nyilvánították reprezentatívnak a szakszervezetet, hanem azért, mert nem volt egységes az eljárás tankerületi és országos viszonylatban. 

    Szerinte a taglétszám alapú reprezentativitás nem tükrözi a szakszervezetek valós támogatottságát. Korrekt kép úgy alakítható ki erről, ha az érdekvédelmi szervezetek – a politikai pártokhoz hasonlóan – választásokon mérkőzhetnek meg a reprezentativitás megszerzéséért - vélekedett. Ehhez törvényt kell módosítani - jelezte, hozzátéve: eltökéltek ennek kezdeményezésében.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A PDSZ bírósághoz fordult a reprezentativitási jelentés ügyében.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector