Startlaphoz Csatlakozz!

Érdemes alaposan megvizsgálni a banki kondíciókat

Pluszdíjat kér több bank, ha a munkáltató beszáll a hiteltörlesztésbe

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. szeptember 10. szerda, 13:42

Több bank is pluszdíjat kér a munkáltatótól a lakáshitel-hozzájáruláshoz kapcsolódó igazolás kiállításáért, illetve az utalásért – mondta Hegedűs Sándor, RSM-DTM tanácsadó cég adóüzletág-vezetője az Inforádió műsorában. Szerinte ezért érdemes alaposan megvizsgálni a banki kondíciókat. 

Ha van legalább 100 alkalmazott, akkor már érdemes volt egy szabályrendszert kidolgoznia a munkáltatónak a lakáscélú munkáltatói támogatás igénybevételéhez - mondta az RSM-DTM adóüzletág-vezetője. 

  Hegedűs Sándor hozzátette: mivel ez cafeteria juttatás, annak szabályait ki kellett egészíteni, meghatározva azt a kört, amely érintett lehet. 

  A jogszabályt tavasszal fogadták el, majd júniusban módosították, kibővítve az érintettek körét, de eltartott egy kis ideig, míg a részletszabályokat letisztázták a cégek - mondta Hegedűs Sándor, aki szerint érdemes azt is megnézni, hogy a megbízott hitelintézet milyen feltételekkel végzi el a feladatot, mert akár nagy különbségek is lehetnek.

   „Adott esetben a kondíciókat is érdemes megnézni, mivel az a tapasztalatunk, hogy az egyes hitelintézetek másként állnak hozzá ehhez a kérdéshez. Vannak olyanok, akik egy ilyen igazolás kiállításáért vagy az ehhez kapcsolódó utalásért az általános kondíciókon felül is díjat határoznak meg” - mutatott rá az üzletág-vezető.

  A szabályozás lényege, hogy 5 éven belül maximum 5 millió forintot adhat adómentesen a munkáltató dolgozójának lakásvásárlásra, illetve lakáshitel-törlesztésre, meghatározott feltételek mellett, méltányolható lakásigény esetén, a juttatás a vételár legfeljebb 30 százaléka lehet. A támogatás lebonyolítását egy hitelintézet, vagy a kincstár végezheti, és egyben igazolja a munkáltatónak az összeg rendeltetésszerű felhasználását. 

  Hivatalos adatok a lakáscélú munkáltatói támogatás kihasználtságáról 2015 január végén, február elején lesznek.
 
Forrás: inforadio.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Pluszdíjat kér több bank, ha a munkáltató beszáll a hiteltörlesztésbe.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector