Startlaphoz Csatlakozz!

Nem biztosít méltó megélhetést az érintetteknek

Januártól emelkedik a minimálbér Csehországban

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. szeptember 15. hétfő, 15:22

Januártól 700 koronával 9200 koronára (1 korona 11,3 forint) emelkedik a minimálbér Csehországban. Bohuslav Sobotka miniszterelnök a kormány hétfői döntését ismertetve közölte, hogy az érdekegyeztető tanács munkaadói oldala nem ért egyet a kormány döntésével. A kormányfő szerint a minimálbér emelésére szükség volt, mert a jelenlegi szint nem biztosít méltó megélhetést az érintetteknek. A minimálbér legutóbb 2013 augusztusában emelkedett 500 koronával. Ezt megelőzően csak 2007 januárjában volt emelés.

    „Tartósan az a véleményem, hogy a minimálbér emelésére folyamatosan szükség van, hogy annak motivációs hatása legyen, s az emberek ne válasszák helyette inkább a különféle szociális állami támogatásokat” - jelentette ki Sobotka.

    A kormány és a munkaadók eredetileg 500 koronás emelésben állapodtak meg. A Sobotka által javasolt újabb 200 koronával a munkaadók  már nem értettek egyet. Azt állítják, hogy ez már gondokat okozhat a válságból alig kikerülő vállalkozásoknak. A szakszervezetek üdvözölték a kormány döntését.

    Az államháztartásnak a kormány döntése a jövő évben 1,3 milliárd koronájába fog kerülni. 

    A koalíciós cseh kormánynak az a célja, hogy a minimálbér az átlagbérek 40 százalékát tegye ki. A jelenlegi országos átlagbér mintegy 25 ezer korona. A munkaügyi és a népjóléti tárca szerint a cseh minimálbér egyike a legalacsonyabbaknak az Európai Unióban. Az EU nyolc tagállamában azonban a minimálbér egyáltalán nincs meghatározva.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Januártól emelkedik a minimálbér Csehországban.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector