Startlaphoz Csatlakozz!

„Ne hivatástudatból, hanem bérből” lehessen megélni

Cser Ágnes: az egészséges és igazságos ország a cél

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. szeptember 21. vasárnap, 07:03

A Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (MSZ EDDSZ) célja, hogy egészséges és igazságos országban éljen mindenki, és megélni „ne hivatástudatból, hanem bérből” lehessen - mondta Cser Ágnes elnök szombaton Siófokon.

     Az MSZ EDDSZ vezetője a 25 éve alakult szakszervezet jubileumi kongresszusán hangsúlyozta, a tisztességet és méltóságot képviselik, politikai irányzatoktól függetlenül.

    A több mint négyszáz alapszervezeti tisztségviselő részvételével megtartott kongresszuson felelevenítették a szakszervezet elmúlt 25 évének legjelesebb eseményeit, kiemelve, ha kellett, aláírásgyűjtésekkel, petíciókkal, tüntetésekkel harcoltak a dolgozók érdekeiért. 

    Cser Ágnes kijelentette: „harcolunk, ha kell, de jobban szeretjük, ha együttműködéssel érhetjük el a céljainkat”. 

    Azt mondta, míg a szocialista-liberális kormányok nem tárgyaltak velük, az elmúlt négy évben sikerült a kormánnyal több területen is hatékonyan együttműködnie a szakszervezetnek. 

    A bérek rendezésén túl az újabb célok között említette a szakszervezeti vezető, hogy az egészségügyi és szociális ágazatban ne kelljen a dolgozóknak szakdolgozói kamarai tagdíjat fizetniük, továbbá ne kelljen saját zsebből állniuk a kötelező szakmai pontszerző képzések költségeit.

    Az elmúlt évek eredményes együttműködésében vállalt szerepükért Cser Ágnes kitüntetéseket adott át több kormányzati tisztségviselőnek, köztük Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkárnak (korábbi szociális ügyekért felelős államtitkárnak), Harrach Péternek, a KDNP frakcióvezetőjének, Mikola István biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkárnak (korábbi egészségügyi miniszternek), Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkárnak és Beneda Attila egészségpolitikáért felelős helyettes államtitkárnak. 

    Soltész Miklós arról beszélt, hogy bárhol járt az országban, a közös törődésen volt a hangsúly, és ebben a munkában nem számított a politikai hovatartozás. Hozzátette, a fogyatékkal élők, az idős emberek és rászorultak megsegítése továbbra is szívügye lesz, és kész újabb tisztségében is segíteni a szakszervezet munkáját. 

    Beneda Attila azt ígérte, támogatja a szakszervezet kamarai díjakkal kapcsolatos kérését. Az egészségügyi és szociális dolgozók munkájával kapcsolatban azt mondta: „mi megpróbáltuk a legjobban tenni a dolgunkat, de az, hogy a magyar egészségügy működőképes, önökön múlt”.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Cser Ágnes: az egészséges és igazságos ország a cél.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector