Startlaphoz Csatlakozz!

Nagy-Britannia nem része az Európai Unión belül működő schengeni térségnek

Ötmillió euró Párizsnak a bevándorlók visszatartására

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. szeptember 21. vasárnap, 09:33

 London évente ötmillió eurót fordít a következő három évben arra, hogy segítse Párizst a francia Calais kikötővárosából az Egyesült Királyságba igyekvő, egyre nagyobb számú bevándorló elleni küzdelemben - közölte szombaton Theresa May brit belügyminiszter és francia kollégája, Bernard Cazeneuve.

   Amellett, hogy a két ország megegyezett együttműködésük szorosabbra fűzéséről, a tárcavezetők megállapodtak a határellenőrzések szigorításában és a kikötőváros biztonsági szempontból történő fejlesztésében is.
 
   „Ebből a forrásból fogjuk finanszírozni a kikötő biztosítását, és a segítségre szorulók védelmét” - mondta Cazeneuve. Hozzátette: úgy változtatják meg a hajóállomás elrendezését, hogy egyszerűbbé váljon a határellenőrzés, és hatékonyabbá tegyék az átmenő forgalmat.
 
   Emellett megegyeztek arról, hogy a brit és francia rendőri erők közösen próbálják meg felszámolni a jövőben azokat az embercsempész hálózatokat, akik az Egyesült Királyságba szállítanak menekülteket. A hatóságok adatai szerint az elmúlt hónapokban ötven százalékkal mintegy 1500-ra emelkedett a papírok nélkül Calais városába érkezők száma, s ennek okai a Közel-Keleten, valamint Észak- és Kelet-Afrikában kialakult válságok elmélyülése.
 
   A francia kikötőváros környékén, hevenyészett táborokban élő bevándorlók elkeseredésükben mind gyakrabban próbálnak feljutni Nagy-Britanniába tartó járművekre, és emiatt egyre többször kerülnek összetűzésbe az ezt megakadályozó rendőrökkel.

   Nagy-Britannia nem része az Európai Unión belül működő schengeni térségnek, mindössze a közös rendőri együttműködésben vesz részt, így a francia-brit határon nem törölték el a határellenőrzéseket.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Ötmillió euró Párizsnak a bevándorlók visszatartására.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector