Startlaphoz Csatlakozz!

Air France-sztrájk

A pilóták elutasították a vezetőség utolsó ajánlatát

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. szeptember 23. kedd, 07:33

Az Air France nyolcadik napja sztrájkoló pilótái hétfőn elutasították a vezetőség utolsónak szánt ajánlatát a francia légitársaság Transavia nevű fapados légitársasága fejlesztési tervének felfüggesztéséről. A munkabeszüntetés folytatódik: kedden a járatok 48 százaléka fog közlekedni.

    Alexandre de Juniac, az Air France-KLM elnöke a Le Monde című napilap hétfő délután megjelent számának adott interjúban „utolsó ajánlatként” felajánlotta a sztrájkolóknak, hogy az év végéig felfüggeszti a Transavia Franciaországon és Hollandián kívüli európai fejlesztését. 

    A pilóták amiatt kezdtek sztrájkba, mert az Air France jövőre jelentős fejlesztéseket tervez a fapados légitársaságnál, a Transaviánál új járatok és bázisok nyitásával, ahol helyi szerződések alapján kívánják a pilótákat foglalkoztatni. Az Air France gépeket adna át a Transaviának pilótákkal együtt. A fapados cégnél viszont kedvezőtlenebbek a munkafeltételek, mint a nemzeti légitársaságnál. 

    A pilóták legjelentősebb szakszervezete, az SNPL „utolsó provokációnak” minősítette a javaslatot, ami szerintük „nem old meg semmit”.

    „A piromán tűzoltó arra játszott, hogy a mozgósítás nyolc nap után alábbhagy. A sztrájknyilatkozatok viszont nem csökkenek. Most meg a parázs fújásával próbálja meg a tüzet eloltani” - írta közleményében a szakszervezet. „Egy ilyen provokáció nyolc nap sztrájk és figyelmeztetések után, amiért külső foglalkoztatásban, külföldre akarják kiadni a munkát, a francia munkajog szerint foglalkoztatott pilóták munkahelyeinek veszélybe sodrásával, elfogadhatatlan” - tették hozzá a sztrájkolók.   

    A francia pilóták sztrájkja múlt hétfőn kezdődött, azóta a járatoknak csak a fele közlekedik, miután a dolgozók 60 százaléka csatlakozott a munkabeszüntetéshez.

    A légitársaság vesztesége a becslések szerint napi 20 millió euró. 

    Az Air France szerint kedden a járatok 48 százaléka fog közlekedni, hétfőn csak 42 százaléka szállt fel. 

    A pilóták eredetileg hétfőig hirdették meg a tiltakozó megmozdulást, amelyhez hatvan százalékuk csatlakozott. A többségi szakszervezet, az SNPL múlt szombaton tartott szavazást arról, hogy folytatódjon-e a munkabeszüntetés péntekig. A pilóták 81 százaléka igennel szavazott, a részvétel 74 százalékos volt.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A pilóták elutasították a vezetőség utolsó ajánlatát.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector