Startlaphoz Csatlakozz!

Európai Bizottság:

Elindult az állami foglalkoztatási szolgálatok új uniós hálózata

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. szeptember 24. szerda, 07:20

Elindult az állami foglalkoztatási szolgálatok új uniós hálózata, amely mérföldköve a fiatalok munkához jutását segítő ifjúsági garanciaprogram bevezetésének - tette közzé az Európai Bizottság a honlapján kedden.

    A közlemény szerint az új hálózat segít hatékonyabbá tenni és összehangolni a tagállami foglalkoztatási szolgálatok tevékenységét. A 25 év alatti munkanélküli fiatalok elhelyezkedését segítő uniós szintű reform, az ifjúsági garancia program megvalósítása érdekében pedig különösen fontos, hogy a tagállamok állami foglalkoztatási szolgálatai a fiataloknak korszerű támogatást nyújtsanak - hívtk fel a figyelmet a tájékoztatásban.

    A hálózat előtt álló egyik legsürgősebb feladat az ifjúsági garancia bevezetésével kapcsolatos ismeretek és sikeres gyakorlatok megosztása. Az állami foglalkoztatási szolgálatok feladata, hogy a reform megvalósításában nemzeti összekötő irodákként működjenek - írta a bizottság.

    Andor László, a foglalkoztatásért, a szociális ügyekért és a társadalmi befogadásért felelős biztos a közleményben rámutatott: a munkanélküliek álláshoz vagy képzési lehetőségekhez való gyors hozzájutása érdekében alapvető fontosságú, hogy az állami foglalkoztatási szolgálatok Európa-szerte jól és hatékonyan működjenek. Az új hálózat ezek modernizálásához és reformjához fog hozzájárulni - jelezte.

     A Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára, Csepreghy Nándor korábban sajtótájékoztatón azt közölte, hogy a magyar kormány a fiatalok munkanélküliségére a következő hét évben az ifjúsági garanciaprogram keretében 220 milliárd forintot különített el. A program célja, hogy minden 25 év alatti fiatal a tanulmányai befejezése vagy munkanélkülivé válása után négy hónapon belül megfelelő konkrét foglalkoztatási vagy továbbképzési ajánlatot kapjon.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Elindult az állami foglalkoztatási szolgálatok új uniós hálózata.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector