Startlaphoz Csatlakozz!

Egy fővárosi zeneiskola dolgozói is tiltakoznak vezetőjük kinevezése miatt

Iskolaigazgatók: Újragondolnák a szabályokat a szakszervezetek

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. szeptember 24. szerda, 11:27

Pedagógus érdekképviseletek az igazgatói kinevezés szabályozásának felülvizsgálatát kérik. Egy miskolci, kecskeméti és püspökladányi iskola után egy fővárosi zeneiskola dolgozói is tiltakoznak vezetőjük kinevezése miatt – írta a Magyar Nemzet.

   A lap szerdai számában felidézi az érintett eseteket, amelyeknél olyan igazgatót neveztek ki, akiket a tanári kar, illetve a szülői közösség nem támogatott.
 
   Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezet elnöke szerint felül kellene vizsgálni, hogy milyen mértékben vállalja magára a miniszter a döntés felelősségét, hiszen épp ezért illeti meg véleményezési jog például a nevelőtestületeket.
 
  Ellentmondásos a jogi szabályozásban, hogy érvénytelen pályázat esetén az igazgatóhelyettesnek kell ellátnia az igazgatói feladatokat, miközben egy rendelet azt mondja ki, hogy az ideiglenes vezetőnek is miniszteri megbízással kell rendelkeznie – tette hozzá.
 
   Jogszerű, de nem etikus és nem demokratikus a tantestület véleményének ellenében dönteni – mondta a lapnak Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke.
 
   A Magyar Nemzet megkérdezte az Emberi Erőforrások Minisztériumát, hogy a tiltakozások nyomán elképzelhető-e a nevelőtestületi jogosítványok erősítése, de választ lapzártáig nem kaptak.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Iskolaigazgatók: Újragondolnák a szabályokat a szakszervezetek.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector