Startlaphoz Csatlakozz!

60-80 százalékkal kevesebb az időskori ellátás

A nyugdíjkasszát akarja felforgatni az Orbán-kormány?

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. szeptember 29. hétfő, 08:13

 Nem jogos az a következtetés, hogy a kormány 1700 milliárd forintos megszorításra készül, árnyalja Romhányi Balázs annak a bejelentésnek az értelmezését, miszerint a kabinet négy éven belül a mintegy 30 ezermilliárd forintos GDP 45 százalékára szorítaná le a kormányzati kiadásokat (értsd: az állami és önkormányzati költségvetést). Ugyanis, magyarázza a Költségvetési Felelősségi Intézet vezetője, amennyiben helytálló lenne a kormány prognózisa, és valóban évi 2,5 százalékkal izmosodna a gazdaság, akkor automatikusan „beállna” ez az arány. Az igazi kérdés tehát: lesz-e valóban ekkora növekedés? A jelek szerint erre nem számíthatunk... – olvasható a Vasárnapi Hírekben.

   Romhányi nem tart túlzottan egy valóban nagymértékű és tartós kiadáscsökkentéstől.Az viszont ettől még elképzelhető, hogy a kormány nem közgazdasági, hanem politikai döntést hoz és lemond egyes társadalmi csoportokról, területekről.
 
   Ezzel kapcsolatban  mindenkinek a négy legnagyobb terület ugrik be (hiszen Orbán meghirdette, hogy csökkenteni kell az államból élők számát), a 2500 milliárdból élő önkormányzati szektor, a mintegy 1500 milliárd forintból gazdálkodó egészségügyi szféra, a sok százmilliárdos költségvetésű államigazgatás és közszféra (itt mintegy 850 ezer ember dolgozik), illetve a hozzávetőleg 3000 ezermilliárd forintos nyugdíjkassza. Márpedig, az ellenzéki és szakértői percepciók szerint ez utóbbit kívánja a kormány alaposan felforgatni.
 
   Romhányi Balázs az egyéni nyugdíjszámlákat bevezető lengyelek példáját mutatta be: „Ott, ahogy nálunk jelenleg, mintegy 20 százalékkal múlta alul a nyugdíj a fizetést. Az egyéni számlák viszont már azt mutatják, hogy 40 százalék ez az arány, és ha nem lassul a társadalom elöregedése, akkor 60-80 százalékkal lesz kevesebb az időskori ellátás, mint az aktív kori jövedelem. Ennek egyetlen ellenszere a járulékfizetők táborának növelése, azaz a nyugdíjkorhatár felemelése.”
 
 
Forrás: Vasárnapi Hírek
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A nyugdíjkasszát akarja felforgatni az Orbán-kormány?.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector