Startlaphoz Csatlakozz!

400 ezer regisztrált munkanélküli

Czomba: a munkahelyek mobilizálása jelenthetne megoldást

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. szeptember 29. hétfő, 11:17

 Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerő-piaci és képzési államtitkára az M1 A Lényeg című műsorában elmondta, hogy a KSH legfrissebb adatai alapján is év per év alapon 177 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak létszáma Magyarországon. Hozzátette, ebből 170 ezren a versenyszférában találtak munkát. Az új munkahelyek döntő többsége a versenyszférában jött létre – mondta az államtitkár. Czomba szerint a siker záloga, hogy „nem segélyen tartjuk az embereket, hanem munkát, közfoglalkoztatást adunk számukra”.

   Czomba Sándor elmondta, cél, hogy a közfoglalkoztatásban dolgozók, ha a versenyszféra igénye jelentkezik, kilépjenek a közfoglalkoztatásból. A tavaly téli közmunkaprogramban részt vettek közül már 16 ezren vagy a versenyszférában vagy az önkormányzatoknál találtak munkahelyet – tette hozzá. Megjegyezte, idén is 30 ezren vesznek majd részt december elsejétől a téli közfoglalkoztatásban.

   Az államtitkár elmondta, Magyarországon 7,6 százalékos a munkanélküliség. A kormány lakhatási és egyéb támogatásokkal segítette a munkanélkülieket, amelynek eredményességét igazolja, hogy most is legalább kettőezren dolgoznak Nyugat-Dunántúlon ennek a támogatási módnak a segítségével - mondta. Az államtitkár szerint azonban a megoldást a problémára - a majdnem 400 ezer regisztrált munkanélküli számára – az jelentené, ha a munkahelyeket lehetne odavinni, „ahol sok munkáskéz áll rendelkezésre”.

   Czomba Sándor a műsorban azt mondta, azokat a térségeket kell még fejleszteni, amelyeket a befektetők eddig nem ismertek vagy elkerültek. Példaként említette az államtiktár az újraindult vájárképzést. Kiemelte Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét és elmondta, piacot kell teremteni a jó minőségű termékek számára. Megjegyezte a problémákra elsősorban hazánknak kell hosszú távú megoldást találnia.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Czomba: a munkahelyek mobilizálása jelenthetne megoldást.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector