Startlaphoz Csatlakozz!

A kormány megszüntetni készül a rendszert

Országos aláírásgyűjtést indít a korkedvezményes nyugdíjrendszerért a szakszervezeti szövetség

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. szeptember 29. hétfő, 19:16

Hétfőtől egy hónapon át országos aláírásgyűjtést indít tagszervezetei kezdeményezésére a korkedvezményes nyugdíjrendszer megmentéséért a mintegy 250 ezer tagot képviselő Magyar Szakszervezeti Szövetség (MSZSZ) - közölte a szervezet.

    A tájékoztatás szerint az akció célja, hogy felhívják a figyelmet: a kormány éppen megszüntetni készül a rendszert, amellyel évente több tízezer veszélyes munkát végző, vagy éppen időselbocsátott dolgozót lehet megmenteni. 

    A szakszervezeti szövetség október 7-én, a tisztes munka világnapján demonstrációt tervez a Nemzetgazdasági Minisztérium elé, ahol a korkedvezményes nyugdíjrendszer megmentése mellett a köztisztviselők bérének befagyasztása ellen is tiltakozik.

    Az MSZSZ szerint a korkedvezményes rendszer a veszélyes munkát végzők - egyebek mellett a járművezetők, a bányászok, a röntgenesek, vagy az atomerőműben dolgozók - mentsvára, akik az öregségi nyugdíjkorhatár előtt vonulhatnak vissza úgy, hogy a munkáltató ezért magasabb járulékot fizet utánuk.

    A szakszervezetek régóta tiltakoznak az idő előtti nyugdíjazás teljes befagyasztása ellen, a szövetség javaslata megoldás lehet a veszélyeztetett emberek számára - írták.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Országos aláírásgyűjtést indít a korkedvezményes nyugdíjrendszerért a szakszervezeti szövetség.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector