Startlaphoz Csatlakozz!

Pluszpontot jelenthet egy állásinterjún

Diákmunka: nem csak a pénz számít

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. október 08. szerda, 12:15

Hetvenötezer diák dolgozott idén nyári munka keretében. A Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetségének adatai alapján a tanulóknak kifizetett idei jövedelem 8 és fél milliárd forint volt. Nem csupán a pénzkereseti lehetőség miatt keresik az iskolaszövetkezeteket, hanem mert a munkatapasztalat megszerzése révén kétszer nagyobb eséllyel tudnak a későbbiekben elhelyezkedni, ha pedig a saját szakterületükön végeznek diákmunkát, az további pluszpontot jelenthet egy állásinterjún.

   A diákmunka keretében dolgozók létszáma meghaladta a válság előtti adatokat – mondta az M1 Ma Reggel című műsorában Kott Zoltán, a Meló-Diák Hálózat munkatársa.

   A diákok motivációt vizsgálva kiderült: nem csupán a pénzkereseti lehetőség miatt keresik az iskolaszövetkezeteket, hanem mert a munkatapasztalat megszerzése révén kétszer nagyobb eséllyel tudnak a későbbiekben elhelyezkedni, ha pedig a saját szakterületükön végeznek diákmunkát, az további pluszpontot jelenthet egy állásinterjún – tette hozzá.Diákmunkára 16 éves kor feletti nappali tagozatos tanulók, hallgatók jelentkeznek, felső korhatár nincs. Bár nyáron különösen kedveltek a hostess-munkák, a fesztiválokon való közreműködés, az egyes munkalehetőségek közül az egész országban, egész évben válogathatnak a diákok, akiket a költségvonzat mellett azért alkalmaznak a munkaadók, mert időbeosztásuk révén rugalmasak, hétvégén, esténként is alkalmazhatók – mondta a Ma Reggelben a Meló-Diák Hálózat munkatársa.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Diákmunka: nem csak a pénz számít.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector