Startlaphoz Csatlakozz!

Nem a vállalkozói lobbikkal, hanem a dolgozókkal kellene szóba állni

Tüntetés kíséri Milánóban a foglalkoztatásról szóló EU-csúcsot

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. október 08. szerda, 17:42

Tüntetők és rendőrök közötti összecsapások előzték meg szerdán Milánó utcáin az Európai Unió állam- és kormányfőinek találkozóját, amelynek a fiatalkori munkanélküliség elleni küzdelem a témája.

    Az olaszországi nehézipari munkásokat képviselő Fiom szakszervezet tagjai vezették a dolgozók milánói felvonulását, amelyhez baloldali ifjúsági szervezetek, munkanélküliek, nyugdíjasok is csatlakoztak.

    Fiatalok egy csoportja megpróbálta áttörni az EU-csúcsot vendégül látó milánói vásártért övező rendőrkordont. A tüntetőket a rendőrség visszaverte. A demonstrálók festékkel dobálták meg az olasz munkaügyi minisztérium milánói irodaépületét. Tüntetés zajlik a római munkaügyi minisztériumnál is.

    A milánói szakszervezeti megmozdulást vezető Maurizio Landini, a Fiom főtitkára kijelentette: az európai állam- és kormányfőknek nem a vállalkozói lobbikkal, hanem a dolgozókkal kellene szóba állnia, az Európai Uniónak nem a gazdasági szigorúságot, hanem a munkahelyek megmentését kellene szem előtt tartania.

    „Európa politikusai a gazdasági válság fenyegetésével akarják megfosztani a dolgozókat jogaiktól!”- hangoztatta Landini.

    Hozzátette: forró ősz várható Itáliában, az olasz munkások készen állnak a gyárak elfoglalására. Maurizio Landini megerősítette, hogy a Fiom csatlakozik az Olaszországban október 25-re meghirdetett általános sztrájkhoz.

    A fiatalok körében tapasztalható nagyarányú munkanélküliség megoldásáról tanácskoznak az Európai Unió állam- és kormányfői. Az unió informális foglalkoztatási csúcstalálkozóján Orbán Viktor magyar kormányfő is részt vesz.

    A találkozóval egy időben a római parlament felsőháza a Matteo Renzi vezette olasz kormány munkaügyi reformjáról szavaz.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Tüntetés kíséri Milánóban a foglalkoztatásról szóló EU-csúcsot.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector