Startlaphoz Csatlakozz!

A szociális ágazat alacsony bérei komoly feszültséget jelentenek a szakmában

Emmi: a kormány továbbra is elkötelezett a szociális életpálya bevezetése mellett

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. október 09. csütörtök, 11:26

A kormány továbbra is elkötelezett a szociális életpálya bevezetése mellett, ezért tárgyal a minisztérium az ágazati szakszervezetekkel majdnem egy éve - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerdán az MTI-vel azt követően, hogy Balog Zoltán a szociális ágazatban dolgozók képviselőivel egyeztetett.

    A közlemény szerint az emberi erőforrások minisztere szerdán hivatalában fogadta a szociális és gyermekjóléti, gyermekvédelmi ellátó rendszerben foglalkoztatott szakemberek képviselőit. 

    A tárca vezetője a szociális életpálya bevezetéséről, ennek részeként a bérrendezésről, és az érdekegyeztetés kereteiről tárgyalt a szervezetekkel - tették hozzá.

    A megbeszélésen a miniszter kiemelte, hogy a szociális ágazatban dolgozók keresetének növelésére, valamint a végzettséget és a munkatapasztalatot figyelembe vevő bérrendezésre irányuló törekvéseket a tárca méltányosnak ítéli.

    A szakszervezeti vezetők beszámoltak arról, hogy a szociális ágazat alacsony bérei komoly feszültséget jelentenek a szakmában - írták. 

    A szociális életpálya bevezetésének célja, hogy hosszú távon kiszámítható, kiegyensúlyozott, a szociális és gyermekjóléti, gyermekvédelmi ellátó rendszerben foglalkoztatottak munkáját anyagi és erkölcsi értelemben is jobban elismerő rendszer jöjjön létre - áll a közleményben.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Emmi: a kormány továbbra is elkötelezett a szociális életpálya bevezetése mellett.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector