Startlaphoz Csatlakozz!

A  havi nettó kereset gyermektelenek esetében 150 523 forint

KSH: a gyerekek száma tovább növelte a kereseti különbségeket

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. október 13. hétfő, 14:37

A gyerekek száma szerint bontva tovább nőttek a kereseti különbségek az első fél évben a tavalyihoz képest Magyarországon  - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) friss elemzéséből. A növekvő különbség oka, hogy a családi adókedvezményt 2014-től a munkavállaló nyugdíj- és egészségbiztosítási járulékának terhére is igénybe lehet venni, így nagyobb összeg marad a családoknál.

    A hivatal adatai szerint a három vagy több gyermeket nevelők keresete a gyermekkedvezmény miatt csaknem havi 50 ezer forinttal ér többet, mint a gyermekteleneké. 

    A háztartások demográfiai és jövedelmi adatait is figyelembe véve a  havi nettó kereset gyermektelenek esetében 150 523 forint, míg 3 vagy több gyermeket nevelőknél már 200 331 forint - írja a KSH. Két gyermek esetén 176 976 forint, egy gyermeknél 157 953 forint volt a számított átlagos nettó kereset havonta az idén januártól június végéig terjedő időszakban.

    Ez azt jelenti, hogy a múlt év azonos időszakával összevetve  a három vagy több gyermeket nevelőknél 15,4 százalékkal nőtt a KSH által számított havi nettókereset. Ugyanezen időszakban az egy, illetve két gyermeket nevelő foglalkoztatottak esetében közel azonos mértékben, 2,7 és 2,6 százalékkal nőttek a havi keresetek.

    Az alkalmazásban állók legnagyobb része, 48,5 százaléka gyermektelen, egy gyermeket 25,4 százalékuk nevel, két gyermeke mintegy ötödüknek van, míg három vagy több gyermeket mindössze 6 százalékuk nevel - derül ki a KSH adataiból.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - KSH: a gyerekek száma tovább növelte a kereseti különbségeket.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector