Startlaphoz Csatlakozz!

Kétezer ember kerül utcára Nokia-gyár bezárása miatt

150 új munkahelyet létesít a lengyel Alumetal járműipari vállalat a komáromi ipari parkban

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. október 14. kedd, 15:17

Sikeresen indult a komáromi Nokia-gyár bezárása miatt kidolgozott gazdasági akcióterv megvalósítása - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium kedden az MTI-vel.

    A tájékoztatás szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a minisztérium parlamenti államtitkáraként még júliusban, a Microsoft Nokia globális leépítési döntései miatt utasította a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) vezetőit, hogy - többek közt - azonnal gyorsítsák fel az előrehaladott tárgyalásokat azzal a három külföldi vállalattal, amelyek Komáromban komoly munkahelyteremtéssel járó, termelő beruházást akarnak létrehozni. 

    Ennek fejleménye, hogy a lengyel Alumetal járműipari vállalat 9 milliárd forintos beruházással a komáromi ipari parkban építi fel új gyárát, amely 150 új munkahelyet létesít 2017 végéig - írták. Szymon Adamczyk, az Alumetal S.A. elnök-vezérigazgatója még a beruházás pénteki bejelentésekor hangsúlyozta, hogy cégük első külföldi beruházását Magyarországon valósítják meg, a komáromi helyszínt nemzetközi versenyben azért választották, mert legfontosabb piacuk, a járműipar szerepe itt jelentős, így lehetőséget látnak a fejlődésre. Az elnök-vezérigazgató számításai szerint az idén induló beruházásnál egy évet vesz majd igénybe a tervezés, egy évet az építés, és szeretnék a termelést 2016 negyedik negyedévében elindítani.

    A KKM közleménye szerint a lengyel vállalatcsoport az elmúlt 12 hónapban 148 000 tonna értékesített terméke révén összesen 277 millió euró árbevételt és 13 millió euró adózás utáni nyereséget ért el. A komáromi székhelyű Alumetal Group Hungary Kft.-t a lengyel Alumetal S.A. leányvállalataként 2014. július 11-én hozták létre. A komáromi beruházás a területvásárlást, az épületek megépítését, a szükséges infrastruktúrát és közműveket, valamint az új gépek és berendezések megvásárlását foglalja magában. A vállalat jelenlétének köszönhetően a magyarországi autóipar olcsóbban juthat hozzá az alumíniumhoz, így a nyugat-európai országokhoz képest további versenyelőnyre tehet szert - írták.

    Az MTI úgy tudja, hogy két héten belül újabb munkahelyteremtéssel járó beruházást jelentenek be Komáromban, amely részben leköti a komáromi Nokia-gyár november végéig fokozatosan felszabaduló kapacitásait. Az információt a külgazdasági és külügyminiszter sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudta az MTI-nek.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - 150 új munkahelyet létesít a lengyel Alumetal járműipari vállalat a komáromi ipari parkban.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector