Startlaphoz Csatlakozz!

Az olasz, a kínai és a dél-koreai a legrosszabbak közé tartozik

Dániának van a legjobb nyugdíjrendszere

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. október 14. kedd, 16:47

Ausztrál kutatók szerint Dániának van a legjobb nyugdíjrendszere a világon, az olasz, a kínai és a dél-koreai pedig a legrosszabbak közé tartozik.

    A két ausztrál egyetem és egy szakmai szervezet által alapított Austalian Centre for Financial Studies (ACFS) keddi tanulmánya több mutató alapján értékelte 25 gazdaságilag fontosabb ország nyugdíjrendszerét.

    A végső értéket olyan változók befolyásolták, mint a lakossági megtakarítási ráta, az állami támogatások mértéke, a nyugdíjalapok által kezelt összegek mérete és ezeknek a vagyonoknak a növekedése, az adott ország demográfiai adatai, a várható költségek és több egyéb mutató.

    A végeredmény szerint a Mercer globális nyugdíjindexen egyedüliként Dánia ért el 80 pontnál többet, azaz kapott „A” kategóriás besorolást. „B+” kategóriát ért el Hollandia és Ausztrália, „B” besorolást kapott Finnország, Kanada és Szingapúr.

    A lista végén, „D” kategóriában szerepel Olaszország, Kína, Japán, Dél-Korea, Mexikó, India és Indonézia. Az ACFS elemzés szerint ezekben az országokban van pár biztató jel, de összességében sürgős változások kellenek, mert kétséges, hogy meddig működhet fenntarthatóan a nyugdíjrendszerük.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Dániának van a legjobb nyugdíjrendszere.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector