Startlaphoz Csatlakozz!

Nóra-Pont Gödöllőn

Évente száz nőnek segítenének állást találni

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. október 15. szerda, 17:52

Évente minimum 100 nő munkavállalási esélyét javítaná a most megnyílt Nóra-Pont Gödöllőn. A nők munkavállalási esélyeinek javítását, különösen a gyesről, gyedről visszatérő kismamák segítését tűzte ki fő célul a Gödöllőn október 15-én, a Vidéki Nők Világnapján elinduló Nóra-Pont.

   A GAK Nonprofit Közhasznú Kft. gondozásában megnyíló segítőközpont vezetői úgy vélik, hogy noha évről évre lassú ütemben ugyan, de nő a nők foglalkoztatottsága, a gyesről, gyedről visszatérők esetében azonban a sikeres munkához jutásban különösen fontosak a visszatérést segítő tanácsadói szolgáltatások. Ebben nyújtanak segítséget a Nóra-Pont munkatársai.
 
   2014 elején indult útjára a Nóra-Hálózat, melynek célja, hogy elősegítse a nők képességének és tehetségének érvényesülését, kibontakozását, javítsa munkavállalási esélyeiket, illetve előmozdítsa a nemek közötti esélyegyenlőség megteremtését. Gödöllő csatlakozásával a hálózat már összesen 11 városban érhető el. A tagszervezetek hisznek abban, hogy a nők megerősítése, gazdasági függetlenségük biztosítása a gazdasági és társadalmi fejlődés alapja, a nők és férfiak közös érdeke.
 
   „A GAK Nonprofit Közhasznú Kft. Társadalmi Diverzitás Programján keresztül több éve foglalkozik hátrányos helyzetű emberek munkaerő-piaci integrációjával, így többek között gyesről, gyedről visszatérő kismamák segítésével” - mondta el Csapó Beatrix, a program gödöllői koordinátora.
 
   A Gödöllői Kistérségben nagyságrendileg 3000 regisztrált aktív álláskereső van, akiknek mintegy fele nő. A Nóra-Pont elvárása, hogy évente minimum 100 nőt tudjanak segíteni ingyenesen igénybe vehető tanácsadói szolgáltatásokkal, hogy állást találhassanak. Csapó Beatrix elmondta, hogy az európai statisztikák alapján látható, hogy azokban az országokban, ahol a nők foglalkoztatási szintje magasabb, ott nagyobb a születésszám is. Ez az öregedő magyar társadalom miatt sem elhanyagolható kérdés - vélekedett.
 
   „Olyan önkéntes tanácsadói hálózatot hoztunk létre a Nóra-Hálózathoz kapcsolódva, mely valós munkaügyi tapasztalatokkal, HR-ismeretekkel, képzési tanácsadással, TB- és bérügyi ismeretekkel, coach-alapú tanácsadási módszertannal tudja segíteni célcsoportunkat. Eddigi, a kisgyermekes nők felé indított programjaink tapasztalatai alapján úgy látjuk, hogy ezek a tanácsadói szolgáltatások nélkülözhetetlenek a sikeres visszatéréshez” - tette hozzá a program koordinátora.
 
Országos a lefedettség
 
   A Nóra-háló az első országos, független munkaerő-piaci szakmai hálózat, amely a nők képességeinek és tehetségének érvényesülését, a munkaerő-piaci esélyegyenlőség megteremtését segíti. A JÓL-LÉT Alapítvány kezdeményezésére jött létre.
 
  A gyermekvállalást követő gondozással töltött évek után munkát kereső nők 2014-től az ország 11 városában számíthatnak a tucatnyi civilszervezet összefogásábólalakult Nóra-hálózat segítségére.
 
  A Nóra-háló célja egy 10 régióra kiterjedő munkaerő-piaci és anti-diszkriminációs tanácsadói hálózat létrehozása. A helyi Nóra-pontok tanácsadói 2015 végéig kb. 5000 nőnek nyújtanak tanácsadást. Támogatják a helyi munkáltatókat abban, hogy képesek legyenek összehangolni a munkát és magánéletet a munkahelyeken, illetve a nemek közti egyenlőség elősegítésében.
 
Már bizonyítottak  
 
   Mint arról már beszámoltunk, a GAK Nonprofit Közhasznú Kft. már korábban is segített a kisgyerekes szülőknek állást találni. Ez év tavaszán zárult a Munka-Család Egyensúly Program, amelyben közel 50 kismama képzésében, elhelyezkedésében nyújtottak segítséget. A projekt egyik fő célkitűzése volt a Gödöllői és Aszódi Kistérség gyermekgondozásból visszatérő kisgyermekes szülők felkészítése volt a sikeres munkavállalásra.
 
Forrás: profession.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Évente száz nőnek segítenének állást találni.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector