Startlaphoz Csatlakozz!

Korlátoznák aszabad munkaerőmozgást

London még karácsony előtt EU-bevándorlási korlátozásokat jelent be.

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. október 21. kedd, 08:05

A Downing Street vezető tisztviselőitől származó információ nem sokkal azután vált ismertté, hogy José Manuel Barroso, az Európai Bizottság távozó elnöke londoni beszédében bírálta a EU-n belüli szabad munkaerőmozgás korlátozását célzó brit politikát.

   A BBC-nek nyilatkozó kormányzati illetékesek a kilátásba helyezett intézkedésekről csak annyit mondtak, hogy „több opció” is megfontolás alatt áll, de ezekről konkrét döntés még nem született, mint ahogy arról sem, hogy Cameron milyen formában tárja a nyilvánosság elé a korlátozási intézkedések terveit. A BBC kormányforrásai szerint ez lehet egy beszéd, egy interjú vagy akár egy újságcikk is.
 
   Az elmúlt napokban megjelent brit sajtóértesülések szerint a Downing Street által fontolgatott tervek egyike, amelyet kormánykörökben állítólag csak „vészfékként” emlegetnek, felhatalmazná a brit kormányt az EU-társállamokból érkezők betelepülésének leállításra bizonyos előre meghatározott szint elérése után, azon az alapon, hogy a további bevándorlás elfogadhatatlan terheket róna a közszolgáltatási rendszerre és a társadalmi kohézióra.
 
   A hétvégén megjelentek olyan lapértesülések is, amelyek szerint London a többi uniós ország munkavállalóinak évente kiadható brit társadalombiztosítási kártyák számát, illetve érvényességi idejét korlátozná kvóták megállapításával.
 
   José Manuel Barroso az egyik legtekintélyesebb londoni politikai elemzőműhely, a Királyi Külügyi Intézet - székháza után közkeletű nevén a Chatham House - hallgatósága előtt tartott hétfői beszédében mindazonáltal figyelmeztette Londont, hogy a szabad munkaerőmozgás az egyik legfőbb uniós szabadságjog, és a brit korlátozási szándékok ezt az alapelvet kérdőjelezik meg, megsértve a többi uniós tagországot.
 
  Barroso szerint „történelmi hiba lenne”, ha Nagy-Britannia ebben a kérdésben még inkább maga ellen fordítaná „természetes szövetségeseit Közép- és Kelet-Európában”, annál is inkább, mivel annak idején London a térség uniós felvételének legerőteljesebb támogatói közé tartozott.
 
   A bizottsági elnök felhívta a figyelmet arra is, hogy az uniós alapszabályok megváltoztatásához az összes EU-tagország beleegyezése szükséges. Az uniós bevándorlás ügyében egyre komolyabb ellentét formálódik London és az EU között, és a konfrontáció Barroso hétfői beszéde után személyeskedésig fajuló szópárbajba torkollt.
 
  Grant Shapps, a kormányzó Konzervatív Párt elnöke kijelentette, hogy Barroso személyében „egy meg nem választott bürokrata” akar beleszólni a brit kormány bevándorlási politikájába.
 
   Barroso erre már a Chatham House-ban tartott beszéde után, a megjelent újságírók és elemzők kérdéseire válaszolva reagált. Kijelentette: az Európai Parlament megválasztott képviselői választották őt kétszer is az Európai Bizottság élére, a bizottságot pedig a tagországok alakítják ki. „Egyébként pedig nem tudom, ki is az a Shapps úr” - tette hozzá.
 
  David Cameron már hétfőn, rendkívül indulatos nyilatkozatban „visszaüzent” Barrosonak. A kormányfő egy vidéki programon nyilatkozva a BBC-nek kijelentette: az ő főnöke a brit nép, és csak a brit választóknak tartozik beszámolással. A bevándorlásra utalva hozzátette, hogy „a britek e probléma megoldását kívánják, ez a kívánságuk nem ésszerűtlen, és én meg is fogom oldani ezt az ügyet”.
 
   Cameron megerősítette azt a brit kormányzati álláspontot, hogy Nagy-Britanniának újra kell tárgyalnia az Európai Unióhoz fűződő viszonyrendszerét, a tárgyalási folyamat középpontjában a bevándorlásnak kell állnia, utána pedig népszavazást kell tartani arról, hogy e tárgyalások eredményei alapján a brit választók az EU-ban akarnak-e maradni, vagy távozni kívánnak az unióból.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - London még karácsony előtt EU-bevándorlási korlátozásokat jelent be..
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector