Startlaphoz Csatlakozz!

Hírközlési Érdekegyeztető Tanács:

Munkahelyek szűnhetnek meg az internetadó miatt

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. október 22. szerda, 18:11

A magyarországi hírközlési szolgáltatókat tömörítő Hírközlési Érdekegyeztető Tanács (HÉT) úgy véli: az internetadó ellehetetlenítené a magyarországi digitális fejlődést – írja a Világgazdaság.

   A HÉT álláspontja szerint az új adónem terve ésszerűtlen, abszurd és ellentmondásos, bevezetésének legnagyobb vesztesei a hazai információs társadalom tagjai, az internetet napi szinten használó egyének, vállalkozások és közintézmények. Miközben a világ internetforgalma exponenciálisan növekszik, addig Magyarországon egy forgalmat büntető adó fogná vissza a digitális javak felhasználását és fordítaná vissza hazánkat a digitális fejlődés útján - írták.
 
   Az internetadó terve szerintük ellentmond a kormányzat és a hatóság szándékainak a Digitális Magyarország fejlesztéseit illetően. A magyar hírközlési ágazat jelenleg is kiugróan magas adóteherrel dolgozik, a terhek további növelése egyértelműen ellentétes az ország érdekeivel, a kormányzati stratégiában is megfogalmazott szélessávú internet fejlesztéssel, a digitális írástudás növelésével, a digitális szakadék felszámolásával, az elmaradott régiók felzárkóztatásával. Ecélok teljesítése további több száz milliárd forintos beruházásokat igényel, miközben a mobilszolgáltatók a közeli napokban több mint 100 milliárd forintot fizettek ki a mobilinternet szolgáltatás fejlesztése érdekében az új frekvenciákért.
 
   A megjelent adótervezet drasztikus, éves szinten akár 100 milliárd forintos terhe az internetre épülő korszerű digitális gazdaság és társadalom ellehetetlenítését vetíti előre - vélik.
 
   A Magyar Szolgáltatóipari és Outsourcing Szövetség (HOA) is tiltakozását fejezi ki a tervvel kapcsolatban. Úgy vélik, egy ilyen drasztikus döntés a szolgáltató cégek alap-infrastruktúráját érintené, amely az iparág leépüléséhez, és e területen az ország versenyképességének elvesztéséhez vezetne. A HOA egy újabb különadóként értékeli a döntést, amelynek felvetése már önmagában is olyan mértékben csökkenti az üzleti környezet stabilitásába vetett bizalmat, amely azonnali és közvetlen negatív hatással jár a jelenleg tervezett új beruházásokra és a már működő szolgáltatók kapacitás-bővítéseire. Mindez rontja Magyarország versenyképességét, és munkahelyek elvesztéséhez vezet.
 
Forrás: VG Online

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Munkahelyek szűnhetnek meg az internetadó miatt.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector