Startlaphoz Csatlakozz!

Kuratóriumi tagság

Alapítványi munkaviszony

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. október 29. szerda, 08:26

 Az alapítvány kuratóriumának tagja lehet-e olyan személy, aki az alapítóval munka, megbízási vagy alkalmazotti jogviszonyban áll? Az alapítvány ügyintézője (megbízási jogviszony) lehet-e az alapító alkalmazottja is egy személyben? A 2. kérdés igen válasza esetén az alapító foglalkoztatótól elkülönített munkaidőben és helyen kell-e végezni az alapítványi ügyintézést? – írja a munkajog.hu.
 
   Kuratóriumi tag az, akit az alapító erre felkér, illetve a feladatot elvállalja. A kuratóriumi tagsági tisztségre felkérés teljes mértékben az alapító joga. A kuratóriumi tisztség elvállalása közalkalmazotti, köztisztviselői jogviszonnyal, máshol lévő munkaviszonnyal sem összeférhetetlen.
 
   Az alapító közeli hozzátartozói vagy tőle más módon nem független személyek nem lehetnek azonban a kuratóriumban többségben. A kurátornak a tisztség elfogadásáról és az előbb említett összeférhetetlenségről nyilatkoznia kell. Az említettek alapján nincs akadálya a tisztség elfogadásának.
 
   Az ide vonatkozó jogszabály a 2013. évi V. törvény XXVI. címhez tartozó 3.397 es 3.398 paragrafusa alapján a kuratórium az alapítvány ügyvezető szerve, aki mint kezelő szerv intézi az alapítvány ügyeit, ill. működteti az alapítványt. A 3.391. paragrafus alapján az alapító okiratban a feltett kérdések vonatkozásában az alapító gyakorolja a jogokat, ami a tagokra vonatkozóan fennáll, az alapítványi ügyintéző alkalmazásáról azonban a kuratórium dönt. Az alkalmazás feltételeit a megbízási szerződésben kell rögzíteni.
 
Forrás: munkajog.hu
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Alapítványi munkaviszony.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector