Startlaphoz Csatlakozz!

Nem tartják kizártnak sem az utcára vonulást, sem a sztrájkot

PDSZ: pedagógusokat bocsáthatnak el a forráskivonás miatt

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. november 03. hétfő, 16:16

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint százmilliárd forintos forráskivonást hajtanak végre a középfokú oktatás területén, ami miatt pedagógusokat bocsáthatnak el.

    Mendrey László, a PDSZ elnöke hétfői budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, régen látott megszorítás a 2015-ös költségvetésből kiolvasható forráskivonás, amelynek legnagyobb vesztese a középfokú oktatás lesz.

    Elmondása szerint jelentősen csökkenteni fogja a közoktatás spektrumát a forráskivonás, és úgy mérséklik a középfokú oktatásban résztvevők számát, hogy csökkentik a párhuzamosan indítható osztályok számát. Ez viszont előre vetíti, hogy kevesebb diákhoz kevesebb tanár is kell - fűzte hozzá.

    Mendrey László azt kérte a parlamenti képviselőktől, hogy a költségvetés közoktatásra vonatkozó részét tárgyalják újra vagy ne fogadják el.

    Jelezte, hogy levelet küldött minden szakszervezetnek, amelyekkel 2011-ben megalakították a sztrájkbizottságot, és arra kérte őket, hogy egyeztessenek a következő lépésekről. Hangsúlyozta: ha nem jutnak eredményre a képviselőkkel, akkor „van oka” a sztrájkbizottsági tárgyalásoknak, és ha ezek nem vezetnek eredményre, akkor el kell gondolkodni a további érdekérvényesítő lépésekről. Kérdésre válaszolva elmondta, nem tartja kizártnak sem az utcára vonulást, sem a sztrájkot.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - PDSZ: pedagógusokat bocsáthatnak el a forráskivonás miatt.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector