Startlaphoz Csatlakozz!

a kormány nem kívánja megoldani a közalkalmazotti és köztisztviselői bérrendszerek okozta feszültségeket

SZEF: Rosszul járnak a közszolgálati dolgozók

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. november 04. kedd, 19:10

 A 2015-ös költségvetéshez kapcsolódó törvénytervezetek eddig megismert paraméterei tovább rontják a magyar munkavállalók, benne a közszolgálati munkavállalók életviszonyait - hívja fel a figyelmet a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma.

  Úgy látják: a költségvetés eddig megismert számai azt jelzik, hogy - a pedagógus életpályához kapcsolódó bérfejlesztés további lépcsője, valamint a fegyveres és rendvédelmi bérek emelésén túl - a kormány nem kívánja megoldani az ezzel a költségvetéssel már hetedik éve befagyasztott, és az előmenetel szempontjából gyakorlatilag funkcióját vesztett közalkalmazotti és köztisztviselői bérrendszerek okozta feszültségeket.
 
   A fórum gazdaságilag és társadalmilag is elhibázottnak tartja a béren kívüli juttatások, a különböző cafetériaelemek eddig is indokolatlan mértékű adójának további emelését. Ezzel ugyanis nem csak a munkavállalók juttatásai, hanem az elfogadóhelyeken meglévő munkahelyek is veszélybe kerülnek.
 
   Hozzátették: elfogadhatatlan számukra a társadalom korszerű működéséhez elengedhetetlen internet bármilyen önálló vagy telekommunikációs adóban elrejtett, és ezzel a szabad hozzáférést is nehezítő adóztatása.
 
  A közszféra, az állami feladatok működtetéséhez szükséges intézményhálózat alulfinanszírozottsága a 2015-ös költségvetésben is változatlan marad, amely veszélyezteti az ellátórendszerek - kórházak, múzeumok, iskolák, egyéb egészségügyi-, szociális- és gyermek ellátó intézmények - működési biztonságát és elfogadhatatlan helyzetbe hozza a különböző szociális ellátásban részesülők, azt bármilyen módon igénybe vevők körét és családjait - húzzák alá.
 
   A fórum követeli a kormánytól, hogy a parlament előtt levő adó- és költségvetési törvénytervezetekről a legrövidebb időn belül történjen érdemi egyeztetés az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács keretén belül.
 
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - SZEF: Rosszul járnak a közszolgálati dolgozók.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector