Startlaphoz Csatlakozz!

Átalakítják az oktatási és a szakképzési rendszert

Czomba Sándor: a szabad munkaerő képzettsége gyakran nem megfelelő

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. november 06. csütörtök, 17:23

A szabad munkaerő képzettsége gyenge pont, a vállalkozók nem minden esetben találnak megfelelően képzett munkaerőt, ezért az első számú és legfontosabb kérdés az oktatási és a szakképzési rendszer erősítése - mondta Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium szakképzésekért és munkaerőpiacért felelős államtitkára Békéscsabán, a Békés Megyei Kormányhivatal által rendezett pályaválasztási vásár megnyitóján.

    Kiemelte: sajátos a magyar munkaerőpiac, a nagy munkanélküliség mellett a vállalkozások arra panaszkodnak, hogy sokszor nem találnak elegendő és megfelelően képzett munkaerőt. Az államtitkár szerint a bajok gyökerét a képzésben, a szakképzésben és általában az oktatási rendszerben kell keresnünk, a foglalkoztatás bővítésének sikere pedig azon múlik, tudunk-e megfelelő választ adni a munkaerőpiac kihívásaira.

    Fontosak a pályaválasztási fórumok, ahol a tanulók, a szülők, a munkaadók kötetlenül találkozhatnak, információkat cserélhetnek, aminek végeredménye a jó szakmaválasztás lehet - mondta Czomba Sándor. Kifejtette: a szakképzés sikerének gyökerei az általános iskolákban keresendők. A kormányzat célja, hogy a középfokú oktatásba olyan tanulók kerüljenek, akik rendelkeznek a továbbfejlődéshez szükséges alaptudással. Jó alapfokú oktatásra alapozva lehet sikeres szakképzést megvalósítani a szakiskolákban és a szakközépiskolákban.

    Gajda Róbert Békés megyei kormánymegbízott kiemelte: meg kell értetni a gyerekekkel és a fiatalokkal, hogy a megfelelő tudás és szakmai gyakorlat eszköz arra, hogy minél könnyebben tudjanak munkát találni.

    A kétnapos vásárnak évtizedes hagyománya van Békés megyében és egyre nagyobb érdeklődés kíséri a rendezvényt. Az idén hat-hétezer fiatalt várnak szerte a megyéből - mondta a Békés Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ igazgatója. Nagy Ágnes kiemelte: a vásáron harminc középfokú oktatási intézmény vesz részt, 12 felnőttképző intézet, nyolc egyetem és főiskolai karai és Békés megye 41 legnagyobb munkáltatója.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Czomba Sándor: a szabad munkaerő képzettsége gyakran nem megfelelő.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector