Startlaphoz Csatlakozz!

Újabb negyven dolgozót bocsátanak el

Nem varrnak több pécsi kesztyűt Magyarországon

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. november 06. csütörtök, 18:11

 Megszűnik a termelőtevékenység a pécsi OK Magyar Kesztyű Közös Vállalatnál. A német tulajdonú cég az évet 120 alkalmazottal kezdte, a nyáron elbocsátott negyven dolgozót, januárig leépít még ugyanennyit, húszan pedig nyugdíjba vonulnak – írja a Népszabadság.

   Síkfői Katalin, a cég vezetője szerint az OK-nak van két leányvállalata, az egyik Kínában háromszáz, a másik Etiópiában kétszáz embert foglalkoztat. Ezek a leányvállalatok megmaradnak, és a céget továbbra is Pécsről irányítják majd, ami 15-20 embernek ad munkát.
 
   Az üzem azért maradhatott fenn mostanáig, mert az OK beindította a már említett, Európán kívüli gyárait, ahol a magyar minimálbér negyedéért tizenkettedéért dolgoznak a helyiek, így a 10-11 millió eurós árbevételű cég nyereséges tudott maradni. A kínai és etióp leányvállalatok hasznából fedezték a pécsi gyár 20 százalékos mínuszát. 2015-től azonban a tulajdonosok nem akarják tovább működtetni a veszteséges pécsi gyárat.
 
Forrás: Népszabadság

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Nem varrnak több pécsi kesztyűt Magyarországon.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector