Startlaphoz Csatlakozz!

A harmadik gyerek már csökkenést okozhat a produktivitásban

A kétgyermekes anyuka a legjobb munkaerő

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. november 07. péntek, 08:44

Azok a nők, akiknek legalább két gyerekük van hatékonyabbak és eredményesebbek a munkavégzésben kollégáiknál egy amerikai pénzintézet által készített kutatás szerint.

   A Federal Reserve Bank of St. Louis által, 10 ezer fő bevonásával készített kutatás szerint a két gyermeket vállaló nők karrierjének első öt éve sikeresebb azokénál, akik csak egy, vagy egy gyermeket sem vállaltak. Azok a férfiak, akiknek családjában két gyermek van, szintén hatékonyabbnak egygyermekes vagy gyermektelen kollégáiknál - olvasható a The Most Wanted blogon.
 
   A kutatás eredményei alapján elmondható, hogy 15 -17%-kal hatékonyabbak, eredményesebbek azok a nők, akiknek gyerekük van. Akinek csak egy, az 9.5%-kal, a második gyerek után pedig plusz 12.5%-kal nő a hatékonyság a gyermektelenekhez viszonyítva. Ami viszont meglepő, hogy a harmadik gyerek már csökkenést okozhat a produktivitásban.
 
  A hatékonyságnövekedés a szülés előtt és jóval a szülés után mutatható ki. Ez azzal magyarázható, hogy aki karrierje elején tudta, hogy több gyermeket akar, az valószínűleg jobban kihasználta a munkában adódó lehetőségeket és másként gondolkodott például a járulékokról is, mert tudta, hogy a korábbi fizetése fontos lehet a későbbi években, amikor otthon neveli majd gyermekét. A kutatók sok egyéb tulajdonság mellett azt is leszűrték a felmérésből, hogy a több gyermek vállalását tervező nők sokkal szervezettebbek, ami szintén magyarázatot adhat a kiemelkedő eredményességre.
 
  A kutatás alanyai magasan képzett férfiak és nők voltak, akiket több csoportba osztottak. Férfiaknál és nőknél egyaránt voltak gyermektelenek, egy gyermekesek és olyanok, akiknek kettő vagy több gyermeke volt. A kutatók lekövették azt is, hogy miként alakult később a megkérdezettek karrierje.

Forrás: HVG
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A kétgyermekes anyuka a legjobb munkaerő.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector