Startlaphoz Csatlakozz!

Demonstrációt hirdetett a gyár bejáratához

Besokalltak a miskolci Bosch dolgozói

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. november 06. csütörtök, 18:46

A szakszervezet a munkavállalói panaszok miatt november 11-ére csendes demonstrációt hirdetett a gyár bejáratához – olvasható az fn.hir24.hu-n.

   A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei LIGA Szakszervezet elnöke, Fodor Tibor közleményt adott ki, amely szerint november 11-én kedden délután háromkor csendes, figyelemfelkeltő demonstrációt tartanak Miskolcon, a BOSCH gyár bejáratánál. A rendezvény címe: „Ki fogja képviselni a BOSCH dolgozókat?”
 
Az okokról
 
  Fodor szerint szakszervezetüket az elmúlt évben számos BOSCH munkavállaló kereste fel jogi problémájával. Elmondásuk szerint a gyárban hatalmas méreteket ölt a fluktuáció, indokolatlanul sok embert foglalkoztatnak rövid időtartamra kötött határozott idejű szerződésekkel, jelentős a túlmunka, és a legtöbb dolgozó nem érzi magát megbecsültnek, fél, hogy bármikor elveszítheti állását.
 
   Ezek a problémásnak tartott jelenségek – mint jelezték – elsősorban az ún. „gyártósori dolgozókat” érintik. Véleményük szerint városukban általánosan tapasztalható egy negatív irányú vélekedés a vállalat munkavállalókkal szemben tanúsított magatartásáról.
 
   Ezt támasztják alá a dolgozók által elmondottak, valamint a szakszervezet által ebben a témában végzett felmérések is.
 
Mit szeretnének elérni?
 
  Megmozdulásukkal szeretnék felhívni a BOSCH dolgozóinak figyelmét arra, hogy a munkahelyi körülmények megváltoztatása egy erős munkavállalói összefogással indulhat meg. Úgy gondoljak, hogy a problémák orvoslására a dolgozóknak egy erős szakszervezet létrehozására van szükségük, amely hatékonyan képviselheti érdekeiket a külföldi tulajdonú munkáltatóval szemben.
 
  Megítélésük szerint ezek a problémák ma általánosan jellemzik a munkaerőpiacot, a Munka törvénykönyve átírásával pedig „zöld jelzést adtak” annak a foglalkoztatói attitűdnek, mely mára kezdi igazán jelentősen éreztetni a hatását szerte az országban. Ezzel szemben kizárólag összefogással, párbeszéddel és hatékony érdekérvényesítéssel lehet fellépni. Ezek az értékek pedig a szakszervezet szerint náluk intézményesülnek a legmagasabb szinten.
 
Forrás: fn.hir24.hu
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Besokalltak a miskolci Bosch dolgozói.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector