Startlaphoz Csatlakozz!

Az  intézkedések aránytalanul súlyosan érintik a munkavállalókat

Tízezrek tüntettek a megszorítások ellen Brüsszelben

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. november 07. péntek, 07:00

Több tízezren vonultak Brüsszel utcáira csütörtökön, hogy tiltakozzanak a nemrég hivatalba lépett belga kormány tervezett megszorításai ellen. A békés tüntetés után néhány százan összecsaptak a rendőrökkel.

    A szakszervezetek által szervezett demonstráción egyebek mellett a közszolgáltatásokon való spórolásra, a jelenleg 65 éves nyugdíjkorhatár 67 évre emelésére és az inflációkövető béremelések jövő évi befagyasztására vonatkozó kormányzati tervek ellen emelték fel hangjukat.

    A Belga hírügynökség a brüsszeli rendőrségre hivatkozva azt írta, hogy a megmozduláson nagyjából százezer ember vett részt. A szervezők 120 ezer emberre tették a tömeg méretét.

    A demonstráció miatt az Európai Unió intézményeinek is otthont adó belga fővárosban megállt az élet, a forgalom és a felszíni tömegközlekedés megbénult, a metróban hatalmas tömeg alakult ki.

    Maga a tüntetés békésen zajlott, de azt követően néhány százan - jelentések szerint javarészt dokkmunkások - összecsaptak a rendőrökkel, petárdákat dobáltak rájuk, autókat borítottak fel és gyújtottak fel. A rendőrök végül könnygáz és vízágyúk bevetésével oszlatták fel a randalírozó tömeget késő délután.

    Ez volt az első jelentős tüntetés azóta, hogy október 11-én hivatalba lépett Charles Michel jobbközép kormánya, amelynek fő célkitűzései, hogy kiegyensúlyozza az ország költségvetését és - egyebek mellett az adójogszabályok lazításával - növelje a vállalkozások versenyképességét.

    A szakszervezetek azzal vádolják a kabinetet, hogy tervezett takarékossági intézkedése aránytalanul súlyosan érintik a munkavállalókat, a közszolgáltatásokon való spórolást pedig a társadalom egésze meg fogja sínyleni.

    A szakszervezetek a következő egy hónapra további megmozdulásokat, egyebek mellett minden hétfőre regionális munkabeszüntetéseket ígértek a kormány tervei miatt. December 15-ére pedig általános sztrájkot hirdettek a megszorítások ellen.

    Charles Michel eközben tárgyalásra hívta a három legnagyobb szakszervezet vezetőit. Az egyeztetések csütörtök délután kezdődtek meg.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Tízezrek tüntettek a megszorítások ellen Brüsszelben.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector