Startlaphoz Csatlakozz!

A minimálbér környékén keresők lemondanak majd az egészségmegőrző kezelésekről

Váradi: óriási összeg tűnhet el az egészségügyből az adótervek miatt

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. november 07. péntek, 11:19

Akár 15-25 milliárd forint is kieshet az egészségügyi rendszerből az egészségpénztári adóterhek tervezett növelése miatt - mondta Váradi Péter, a Prémium Egészségpénztár vezetője egy mai sajtóbeszélgetésen. A cafeteria rendszer átalakítása szerinte növelné az állami egészségügy terheit, sokak számára pedig lehetetlenné tenné bizonyos kezelések igénybevételét – olvasható a HVG oldalán.

   „50 milliárd forintos forrásukkal az egészségpénztárak a magyar egészségügy egyik legnagyobb finanszírozói, szervezői. Teszik mindezt átlátható módon, számlák ellenében, ezzel is tovább „fehérítve” a teljes szakmát” – mondta Váradi Péter, a Prémium Pénztárak igazgatótanácsának elnöke egy csütörtöki sajtóbeszélgetésen.
 
   „A cafeteria rendszeren belül az egészségpénztár adóterheinek növelése igen veszélyes kezdeményezés, hiszen oda vezethet, hogy az egészségpénztári befizetések 80 százalékát kitevő munkáltató befizetéseknek elvész a fele. Az egészségügyből pedig – az elsődleges becslések szerint – eltűnik, vagy feketévé válik 15-25 milliárd forint” - mondta. 
 
  Szerinte egy olyan országban, ahol az egészségügyi ellátás 35 százalékát már így is saját zsebből finanszírozzák az emberek, ez nagyon nagy összeg. „Elsősorban a minimálbér környékén keresők mondanak majd le az egészségmegőrző kezelésekről, a magánorvosi, fogorvosi kezelésekről és gyógyszerekről, hiszen számukra ez az egyetlen forrás az egészségügyre” – tette hozzá.
 
   „A hírek szerint a cafeteria rendszerben Erzsébet utalványt és a SZÉP kártyát részesítené előnyben az adórendszer. A turizmust és a rekreációt támogató SZÉP kártya nagyon fontos szerepet tölt be, ám a jelenlegi helyzetben sokan nem engedhetik meg maguknak, hogy nyaraljanak, vagy étterembe járjanak. Gyógyszerre, szemüvegre és fogászati ellátásra azonban mindenkinek szüksége van. Kicsit leegyszerűsítve azt is kérdezhetnénk: mi a fontosabb: a wellness üdülés vagy az egészségügy?” – tette fel a kérdést az egészségpénztár vezetője.  
 
   Magyarországon jelenleg több mint egymilliós tagsággal 31 egészségpénztár működik, ezek 50-55 milliárd forintot kezelnek, amely összeget a tagok minden évben teljesen elköltenek. A Prémium 140 ezer taggal rendelkezik és 7 milliárd forintot kezel, ezzel a harmadik legnagyobb szereplő a hazai piacon. 
 
Forrás: HVG

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Váradi: óriási összeg tűnhet el az egészségügyből az adótervek miatt.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector