Startlaphoz Csatlakozz!

Jövő év elejétől Kecskeméten működik a Miniszterelnökség vidékfejlesztési államtitkársága

Sok budapesti nem vállalta a költözést az államtitkárságnál

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. november 07. péntek, 11:48

Január elejétől Kecskemétre költözik a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztési államtitkársága. A Lázár János miniszterhez tartozó szervezeti egység száz-száztíz főnek biztosít munkát, sok budapesti dolgozó azonban nem vállalta a költözést – tudta meg a Magyar Nemzet.

   Várhatóan jövő év elejétől már Kecskeméten működik a Miniszterelnökség vidékfejlesztési államtitkársága – közölte megkeresésünkre Kis Miklós Zsolt, a területért felelős államtitkár. Mint mondta, ez a döntés fontos abból szempontból is, hogy a vidék sorsáról immár nem a fővárosból, hanem vidéken dönthetnek. Tájékoztatása szerint a jelenleg is alakuló, „fiatalos csapatban” számítanak a helyi – elsősorban Bács-Kiskun, Csongrád és Pest megyei – agrár- és vidékfejlesztési szakemberek munkájára. Kérdésünkre kitért arra, hogy a bejelentés után az államtitkárság mostani munkatársai közül sokan jelezték, nem kívánnak lakóhelyet változtatni, ezért egyesek a tárcán belül, esetleg más minisztériumnál kerestek egyéb feladatot, mások pedig távozásukat fontolgatják. Emiatt jelenleg is sok állást hirdetnek, főként az említett térségekből várják a felkészült szakemberek jelentkezését.
 
   A kormánydöntés értelmében az államtitkárság a korábban már megszűnt kecskeméti csecsemőotthonban kapott volna helyet. Az épület állagának felmérése után azonban kiderült, hogy a szükséges átalakításokkal járó költségek – több mint 300 millió forint – túl magasak lennének. Emiatt az a döntés született, hogy egy korábban is irodaként működő épületbe teszik át az államtitkárság székhelyét. Így az eredetileg ideiglenes beköltözésre kiszemelt Ipoly utcai irodaház lehet az államtitkárság végleges címe. Ezzel jelentősen csökkenthetők a költözés költségei. Információink szerint az új helyszín kijelöléséről a kabinet szerdai ülésén döntött.
 
  Kurucz Éva kormányszóvivő az idén megválasztott új kabinet első, június 6-i ülése után számolt be arról, hogy a kormány nemzeti programot indít a Budai Várnegyed és a Budavári Palota újjáépítésére a 2014 és 2024 közötti időszakban. E felújítási program részeként a miniszterelnök és hivatala 2016. március 15-ig a budai Várba, a Sándor-palota mellé, a karmelita-kolostor épületébe költözik, több tárca székhelye pedig vidéki városokba kerülhet.
 
Forrás: Magyar Nemzet

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Sok budapesti nem vállalta a költözést az államtitkárságnál.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector