Startlaphoz Csatlakozz!

Nincs fedezet a kabinet által korábban ígért bérrendezésre.

Átverte a kormány a szociális dolgozókat

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. november 11. kedd, 09:57
 
 Nem írta alá tegnap a kormány által előkészített megállapodás-tervezetet a Szociális Ágazati Sztrájkbizottság, mivel a 2015-ös költségvetés tervezetében nincs fedezet a kabinet által korábban ígért bérrendezésre. Előzőleg október 6-án a kormány lépett vissza a több körben egyeztetett megállapodás aláírásától. Akkor a sztrájkbizottság úgy fogalmazott: ezzel a lépéssel „világossá vált, hogy a szociális életpálya kidolgozása és bevezetése is csak időhúzás volt és a „mézesmadzag” szerepét töltötte be” – olvasható a Népszavában.

  Utóbbi megállapítást nyilvánvalóvá tette az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szociális államtitkárának tegnapi közleménye. Czibere Károly közölte, hogy csak „az ágazat középtávú fejlesztési koncepciójának elkészítése után”, 2016 januárjától indulhat el a szociális életpályamodell, és várhatóan az év július 1-jétől lesz béremelés az ágazatban.
 
  Pedig az államtitkár még az önkormányzati választás előtt, szeptember 24-én azt mondta, hogy a tárca október közepén szeretné a kormány elé vinni a szociális életpályamodell tervezetének végső változatát, ha pedig a döntés megszületik, már jövő januártól bevezetik az intézkedéseket. Az Orbán-kormány azonban, úgy tűnik, számára fontosabb célokra fordítaná a költségvetési forrásokat. Pedig a KSH adatai szerint a szociális szférába tartozó bölcsődei dolgozók 80 százaléka havi nettó 100 ezer forintnál kevesebb fizetést visz haza.
 
   Bár az ágazat képviselői egyelőre nem jelentettek be sztrájkot, holnapra meghirdették „A Szociális Engedetlenség Napját”. A demonstrálók szerdán 16 órakor gyülekeznek a Széchenyi téren, ahonnan az Emmi Akadémia utcai épülete elé, majd a Kossuthi térre vonulnak. Az esemény a miniszterelnöknek címzett petíció átadással zárul.
 
   Az MSZP szerint átverés volt a szociális életpályamodell és a dolgozók jövő évi béremelésére vonatkozó 20 milliárdos fideszes kampányígéret is. Bangóné Borbély Ildikó képviselő felszólította a kormányt, hogy ne ezen spóroljon, amikor amikor „százmilliárdokat költ stadionokra, és ezermilliárdos áfacsalások felett huny szemet”.
 
Forrás: Népszava

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Átverte a kormány a szociális dolgozókat.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector