Startlaphoz Csatlakozz!

Az EU-bevándorlás mára a brit belpolitika első számú vitatémájává vált

Nem csak magyarokat toborznak a brit szendvicsgyárba

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. november 11. kedd, 11:06

Cáfolta hétfőn az egyik legnagyobb nagy-britanniai élelmiszeripari vállalat, hogy épülő angliai szendvicsgyártó üzemébe kizárólag magyar munkaerőt toborozna.

    Az ír tulajdonú Greencore, amely évi 430 millió szendvicset gyárt a legnagyobb brit szupermarket-hálózatok számára, a közép-angliai Northampton városában építi új üzemét 30 millió fontos (csaknem 12 milliárd forintos) beruházással.

    A Daily Mail című konzervatív brit tömeglap, amely szinte szélsőségesen EU- és bevándorlásellenes alapállásáról ismert, hétfőn felháborodott hangvételű elsőoldalas cikket közölt arról, hogy a Greencore 300 magyar munkavállalót toboroz a 2016-ban megnyíló northamptoni üzembe, miután az álláshirdetésekre a helybéliek közül alig jelentkezett valaki.

    A cikk szerint, amely a „Hát nincs már senki Nagy-Britanniában, aki képes lenne megcsinálni egy szendvicset?” szalagcímmel jelent meg, az angol városban nyolcezer a nyilvántartott munkanélküliek száma, ami helyi szinten megfelel a 6,8 százalékos országos munkanélküliségi rátának, ám a közeli Lutonban 8,7 százalék, Corby városában 9,5 százalék az állástalanok aránya.

    A Mail szerint Magyarországon alig haladja meg a 7 ezer fontot az éves átlagkereset, ám a northamptoni üzem majdani munkavállalói akkor is csaknem kétszer ennyit keresnének, ha csak a törvényes brit minimálbért kapnák.

    A Greencore szóvivője azonban hétfő este az egész sztorit cáfolta a Northampton Chronicle & Echo című helyi hírportálnak nyilatkozva.

    Az illetékes kijelentette, hogy összesen sem keresnek az új üzembe 300 munkatársat - a gyárban 250-en dolgoznak majd -, és az sem igaz, hogy a cég csak magyarokat toboroz. A szóvivő szerint a vállalat „felvételi felhívások egész sorát” tette közzé helyben, és nagyon meg van elégedve helybéli jelentkezők számával.

    Az EU-bevándorlás mára a brit belpolitika első számú vitatémájává vált, és az uniós társállamokból - főleg a közép- és kelet-európai EU-tagállamokból - érkező munkavállalók nagy száma a legfőbb hivatkozási alapja az unión belüli szabad munkaerőmozgás korlátok közé szorítását szorgalmazó kormányzati megnyilvánulásoknak.

    David Cameron brit miniszterelnök az elmúlt hetekben több nyilatkozatában is kijelentette, hogy a brit kormány álláspontja szerint nem lehet feltételek nélküli jognak tekinteni az Európai Unión belüli szabad munkaerőmozgást.
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Nem csak magyarokat toborznak a brit szendvicsgyárba.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector