Startlaphoz Csatlakozz!

Aki megfelelő munkaszerződéssel megy, annak nem sok gondja lehet külföldön

A megfelelő munkaerőt várják a brit munkáltatók

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. november 11. kedd, 16:42

Bár az angolok korlátoznák a letelepedők számát, nem eszik olyan forrón a kását. A pécsi munkaerő-közvetítő szerint ugyanis a szigetlakók bizonyos munkákat nem szívesen végeznek el, azokat a bevándorlókra – így a keletiekre – bízzák. Aki megfelelő munkaszerződéssel megy, annak nem sok gondja lehet külföldön – írja a pecsma.hu.

   Egy ideje vitatéma, hogy David Cameron brit miniszterelnök olyan szigorítást tervez, hogy Nagy-Britanniában évente legfeljebb 75 ezer uniós polgár telepedhessen le. Az elképzelés szerint a külföldi EU-tagállamokból érkezők ezen felül nagy-britanniai tartózkodásuk első öt évében nem igényelhetnének adókedvezményeket és egyéb kedvezményes juttatásokat sem.
 
  Hogy ez mégis mennyiben érinti a nagy-britanniai munkákat kereső embereket, arról Bartos Mónika, a külföldi munkaközvetítéssel és a munkavállalók nyelvi felkészítésével foglalkozó pécsi E-Training Center Zrt. irodavezetője mesélt lapunknak. Véleménye szerint a helyzet nem olyan vészes, már ha a Nagy-Britanniába készülő munkavállalónak van már kész elő- vagy munkaszerződése, márpedig a munkaközvetítő cégeken keresztül máshogy nem lehet külföldi munkára jelentkezni.
 
   Ehhez kapcsolódik, hogy Németországból, Hollandiából, és Ausztriából már csak akkor telepedhetnének le Nagy-Britanniában, ha van hiteles állásajánlatuk, a magyar munkavállalókkal szemben azonban még ilyen konkrét elvárást nem fogalmaztak meg.
 
   Bartos elmondta, hogy tőlük ugyanúgy utaznak ki Nagy-Britanniába, ahogy eddig, még nem volt semmiféle panasz. Ennek az lehet az oka, hogy a leszerződtetett munkavállalók csak egy többlépcsős nyelvi felkészítés és tesztelés után indulhatnak szerencsét próbálni. A megfelelő munkaerőt pedig várják a brit munkáltatók.
 
   Az alacsonyabb képesítésű munkavállalók olyan állásokat tölthetnének be, amelyek hiányszakmának számítanak Nagy-Britanniában. Ilyen például a pincér, ugyanis Bartos elmondása szerint „angol nem szolgál ki angolt”. A probléma olyan kiskapukkal orvosolható, mint például, ha a munkáltató cég tudja igazolni a kormány számára, hogy munkaerő hiánnyal küzd, és szüksége van a képzett külföldi munkaerőre.
 
   A rendelet azokat a felkészületlenebb munkavállalókat fogja negatívan érinteni Bartos szerint, akik úgy utaznak ki, hogy nem tudják mi a céljuk, és nincs semmiféle munkaszerződésük. Az ilyen, szerencsétlen esetben munkanélküliekké váló beutazók pedig általában megpróbálnak a brit szociális hálón „élősködni”, amit a kormány joggal nem néz jó szemmel.
 
  Épp ezért nagyon fontos, hogy a Nagy-Britanniába készülő munkavállalók legyenek felkészültek, próbálják meg a kinti életüket érintő bizonytalan tényezőket mérsékelni, és legyen előszerződésük a munkáltatónál.
 
Forrás: pecsma.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A megfelelő munkaerőt várják a brit munkáltatók.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector