Startlaphoz Csatlakozz!

Ha nem dolgozik, nem kap pénzt 

Orbán közmunkarendszeréről ír a New York Times

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. november 11. kedd, 17:20

Halmajon járt a New York Times munkatársa, hogy bemutassa a közmunkaprogramot – írja a HVG.

   A hvg.hu munkatársának, Stiller Ákosnak a fotóival illusztrált anyagot jelentetett meg az Orbán-kormány közmunkaprogramjáról az amerikai New York Times, a cikknek az online verziója is olvasható.
 
   A lap újságírója a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Cserehátban lévő Halmajon járt, itt mutatja be a bezárt Blackberry-összeszerelő üzem után közmunkássá vált Baba Jenőt és a polgármester Tóth Józsefet. Mindenki tudja, hogy ha nem dolgozik, nem kap pénzt – mondja el a cikkben a közmunkarendszer legfontosabb alapszabályát Baba Jenő.
 
   A cikkben leírják, hogyan vezette be az Orbán-kormány a közmunkaprogramot, hogy a minimumsegélynél több pénzt kapjon, ezért több százezer magyarnak a program keretében van munkája. Idézik Kósa Lajos Fidesz-elnökhelyettest, aki elmondja, hogy 3-500 ezer munkaképes ember van az országban, akiket szocializálni kel arra, hogy dolgozni kezdjenek, mert az alapvető készségeik is hiányoznak, például az, hogy időben beérjenek a munkába, és hogy ne hagyják félbe, amit elkezdtek.
 
  Azt is leírják, hogy Halmaj község jól mutatja azokat az erőfeszítéseket, amelyeket az elszegényedett magyar vidék tesz: az agonizáló gazdaság és a helyi munkanélküliség ellen a kormány úgy küzd, hogy közmunkaprogramokat indít, és megkísérli a szegény falusi népességet hozzászoktatni ahhoz, amikor valaki a fizetéséért dolgozik.
 
   A halmaji polgármester hét önkormányzati projektben 140-150 embert tud foglalkoztatni, miközben 1800-an laknak a településen. A legtöbben árkot ásnak, füvet nyírnak, fát vágnak, de van, aki állatot nevel, vagy tésztagyárban dolgozik. A legtöbbet zöldségtermesztéssel foglalkoznak egy 110 hektáros földterületen.
 
  A polgármester elmondta, hogy páran így is elutasítják, hogy részt vegyenek a közmunkaprogramban, de a munkanélküliség a korábbi 20 százalékosról 4 százalékra csökkent. Szerinte mindenki nyer a dologgal.
 
   A NY Times azonban megszólaltatta Orsós Jánost is, aki szerint a közmunka nem igazi munka, az ezért juttatott segély pedig nem igazi fizetés.
 

Forrás: HVG

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Orbán közmunkarendszeréről ír a New York Times.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector