Startlaphoz Csatlakozz!

30 ezer személy elbocsátásával járna

OKSZ: a szakmai szervezetek döntő többsége a nyitva tartás mellett van

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. november 13. csütörtök, 09:06

A szakmai szervezetek döntő többsége egyöntetűen kiállt a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) által tartott egyeztetésen amellett, hogy az üzletek, áruházak a vásárlók érdekeivel összhangban maradjanak nyitva vasárnap - közölte az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ).

    A szaktárca a közlemény szerint szerdán egyeztetett a kereskedelem szakmai (munkaadói) szervezeteivel, valamint a szakszervezetekkel az üzletek vasárnapi zárva tartásáról szóló törvényjavaslatról. 

    Az OKSZ - nem vitatva a családok, alkalmazottak és a kisvállalkozások érdekeit - az esetleges boltbezárás káros gazdasági hatásainak mérlegelését is szükségesnek tartja - írja a szervezet. A vasárnapi üzletzárás esetén a kereskedelemben 15-20 ezer, a kapcsolódó területekkel együtt 30 ezer személy elbocsátása várható. 

    A kormány fejlesztési támogatások révén folyamatosan segíti a nemzetgazdaság különböző területein a foglalkoztatottság bővítését, a vasárnapi üzlet bezárás viszont ezzel ellentétesen hatna. A forgalom egy része elveszne, egyebek mellett romlana Magyarország idegenforgalmi megítélése is. A Magyarországra látogató turisták 400 milliárd forintot költenek a magyar áruházakban, ami a kiskereskedelmi forgalom 5-6 százaléka. A költségvetés adóbevételektől esne el. 

    A szakszervezetek szerint meg kell vizsgálni a Munka törvénykönyve előírásainak megtartását, valamint egyes foglalkoztatási feltételek módosítását. 

    A szakmai szervezetek és a szakszervezetek megállapodtak abban, hogy a felvetett kérdésekről a Kereskedelmi Kerekasztal keretében további egyeztetéseket folytatnak. 

    Az NGM a felvetéseket továbbítja a kormánynak és szükség szerint további egyeztetéseket tart. AZ OKSZ a vasárnapi nyitva tartás mellett más szakmai kérdésekben is szükségesnek tartja az egyeztetést a kormánnyal.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - OKSZ: a szakmai szervezetek döntő többsége a nyitva tartás mellett van.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector