Startlaphoz Csatlakozz!

2,2 milliárd forintot utaltak ma

Pénzt kapnak a volt Malévosok

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. november 13. csütörtök, 15:26

Két és fél év után pénzükhöz jutnak a Malév dolgozói. A becsődölt nemzeti légitársaság alkalmazottainak - három ütemben - 2,2 milliárd forintot utaltak ma, azaz csütörtökön - tudta meg a Napi.hu.

   Az első gombnyomásra csütörtök délelőtt 10 órakor több mint 800 volt malévos dolgozó számlájára utaltak pénzt, másfél órával később újabb 100 főnek utaltak, míg a harmadik gombnyomásra csütörtök délután újabb 80 alkalmazott jut követeléseinek jelentős részéhez - tudta meg a Napi.hu.  (Ez utóbbiak a Malév külföldi dolgozói voltak, míg az első két etapban a hazai munkavállalóknak utaltak.)
 
  A felszámoló Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Zrt. (NRN) bruttó 2,2 milliárd forint értékben fizet a volt légitársasági alkalmazottaknak, ami azt jelenti, hogy a dolgozók fennálló követeléseinek átlagosan bruttó 34 százalékát fizetik ki.
 
  A csütörtöki átutalásokkal - figyelembe véve, hogy a Bérgarancia Alapból már kaptak 1,1 millió forintot fejenként - a belföldi dolgozók átlagosan a bruttó követelésük közel 50 százalékát megkapják, ami az alacsony keresetűek esetében elérheti a 75-80 százalékot is, míg a vezető beosztásúak (azaz a magasabb keresetűek) százalékos arányban ennél kevesebb követelésükhöz jutnak hozzá.
 
  A csütörtöki kifizetés alapját a vagyonelemek értékesítése és a Malév követeléseinek behajtása teremtett fedezetet. Mivel a felszámolás még nem fejeződött be nem kizárt az sem, hogy további pénzhez juthatnak a dolgozók.
 

 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Pénzt kapnak a volt Malévosok.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector