Startlaphoz Csatlakozz!

A római kormány munkaügyi reformja és gazdaságpolitikája ellen tiltakoztak

Társadalmi sztrájk és tüntetések bénították meg Olaszországot

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. november 15. szombat, 13:47

Mintegy harminc olasz nagyváros utcáin tüntettek pénteken munkások és diákok, akik „társadalmi sztrájkot” hirdettek meg a római kormány munkaügyi reformja és gazdaságpolitikája ellen. Milánóban és Padovában a tüntetők összecsaptak a rendőrökkel.

    Az angolul elkeresztelt Social Strike (társadalmi sztrájk) megmozdulással az olaszok az elégedetlenségüket akarták kifejezni a Matteo Renzi vezette olasz kormány gazdaságpolitikájával szemben - hangoztatták a pénteki tüntetéssorozatot irányító szakszervezetek. 

     Milánótól a déli Bariig közel harminc olasz város központját szállták meg a tüntetők. Egész Olaszországban több mint százezren tüntettek: munkások, közalkalmazottak, pedagógusok és diákok, baloldali ifjúsági csoportok, emberjogi szervezetek, ideiglenes szerződéssel dolgozók és munkanélküliek. 

    A magasba tartott transzparensek munkahelyeket, társadalmi biztonságot, dolgozói jogokat, mindenkinek ingyenes oktatást követeltek, nemet mondva a Matteo Renzi miniszterelnök kormánya által tervezett munkaügyi reformra.  A sztrájkhoz a városi tömegközlekedés és a repülőterek dolgozói is csatlakoztak. A római Leonardo da Vinci nemzetközi repülőtéren több járatot töröltek. 

    A legtöbben a Fiom nehézipari szakszervezet által Milánóban rendezett tüntetésen vettek részt. Ezzel egy időben egész Észak- és Közép-Olaszországban sztrájkoltak a nehézipari munkások. Fiatalok egy csoportja megrohamozta a milánói tőzsde épületét, amelyet a rohamrendőrség védett meg. A hatóságok szétoszlatták azokat a tüntetőket is, akik a milánói Dóm teret akarták elfoglalni. Tüntetők és rendőrök Padovában is összecsaptak. A római Colosseumnál néhány tüntető felmászott az ókori műemléket övező állványokra, és innen tiltakozott a tömegközlekedés privatizációja ellen. Mások füstbombával, festékkel és tojással dobálták meg a római pénzügyminisztérium és Németország római nagykövetségének épületét. Nápolyban a tüntetők elfoglalták a város megkerülő autópályát. 

    A legnagyobb olasz szakszervezeti tömörülésnek számító CGIL december 5-re országos általános sztrájkot hirdetett meg.   

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Társadalmi sztrájk és tüntetések bénították meg Olaszországot.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector